Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Goldair: Το 2019 υπήρξε μία κορυφαία χρονιά για τον όμιλο

Goldair: Το 2019 υπήρξε μία κορυφαία χρονιά για τον όμιλο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldair: Το 2019 υπήρξε μία κορυφαία χρονιά για τον όμιλο

Η χρονιά που εκπνέει, χαρακτηρίζεται απόλυτα επιτυχημένη για τον όμιλο Goldair, που συνεχίζει με επενδύσεις το 2020.

Αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ομίλων στον χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, των διεθνών μεταφορών και Logistics. Ο όμιλος Goldair, διαθέτει πλούσια δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδας, με χιλιάδες θέσεις εργασίες, μεγάλο κύκλο εργασιών και με επενδύσεις που εντυπωσιάζουν.

Η δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες εξυπηρέτησης προσώπων και αγαθών και για τον λόγο αυτό ήταν εξίσου σημαντική και η χρονιά για τον κλάδο των μεταφορών και logistics. Μάλιστα, ο δεύτερος εξελίσσεται σε «star- sector» της ελληνικής οικονομίας, κυρίως λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και ειδικά των δύο λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος Goldair με ευελιξία, λειτουργικότητα και διαφάνεια συντήρησε δυναμικά όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, διατήρησε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και παράλληλα ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες και προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του ομίλου.

Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων

Η Goldair Handling, διατήρησε το 2019 το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα, ενώ κατάφερε να ενισχύσει τα μερίδιά της στη διεθνή αγορά καθώς και να εισέλθει σε μια ακόμα χώρα (Ελβετία).

Με στόχο την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της καθώς και τη διεύρυνση του δικτύου της, ενισχύοντας σημαντικά το προφίλ της στη διεθνή αγορά, η Goldair Handling κέρδισε τον διαγωνισμό για αποκλειστική παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με αναπηρία ή/και μειωμένη κινητικότητα (ΑμεΑ) στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης σε κοινοπραξία της Goldair με την AAS assistance. Η έναρξη της εν λόγω λειτουργίας είναι την 1η Ιανουαρίου 2020, με διάρκεια αδειοδότησης 5 έτη και θα απασχοληθούν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι.
Όσον αφορά το πελατολόγιο της, στην Ελλάδα, η Goldair Handling πρόσθεσε νέες συνεργασίες, όπως η Air Europa Cargo, Austrian Airlines (SKU Airport), Get Jet, Oman Air, Saudia & Saudia Cargo, Skyup Airlines ενώ παράλληλα ανανέωσε συμφωνίες με σημαντικούς πελάτες της όπως η Αegean, Aeroflot, American Airlines, Cyprus Airways, Emirates, iFly, Lot, Lufthansa, Novair, Smartlynx, Star air, Sundair, UPS, Ural Airlines, Utair, Yamal κ.α, αποτέλεσμα της άριστης και μακροχρόνιας σχέσης με τις προαναφερθείσες αεροπορικές εταιρείες, στην ελληνική αγορά. Έως το τέλος του 2019, στον επιχειρησιακό τομέα, η Goldair Handling θα εξυπηρετήσει πάνω από 129 χιλιάδες πτήσεις (+1%) βελτιώνοντας σημαντικά τόσο τους δείκτες ασφάλειας αεροσκαφών στην πίστα όσο και ποιότητας στην εξυπηρέτηση επιβατών.

Από τον εμπορευματικό σταθμό της εταιρείας στον Δ.Α.Α θα διακινηθούν περίπου 51χιλ. τόνοι εμπορευμάτων & ταχυδρομείου, ενώ οι αίθουσες διακεκριμένων επιβατών (Lounges) στον Δ.Α.Α., γνώρισαν υψηλή επισκεψιμότητα (+27%) σε σύγκριση με το 2018.

Για ακόμα μια χρονιά, η Goldair Handling επένδυσε στην ανάπτυξη του προσωπικού της, απασχολώντας τη θερινή περίοδο περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους στην Ελλάδα (αύξηση 1,6%), κατέχοντας πλέον την 23η θέση σύμφωνα με την κατάταξη της ICAP στο Leading Employers in Greece, συμβάλλοντας ενεργά για ακόμα μια χρονιά, στην καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ παράλληλα στο εξωτερικό (Κύπρο και Βουλγαρία), απασχολήθηκαν περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι.

Άξια αναφοράς, η υλοποίηση του ετήσιου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, με την ενίσχυση και ανανέωση (ακόμα και την ηλεκτροκίνηση) του επίγειου εξοπλισμού κατά 3,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για ακόμα μια χρονιά συνέβαλλε ενεργά στην υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων, στη συμμετοχή σε περιβαλλοντικά προγράμματα και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω αναγνωρισμένων φορέων, ενώ πρόσφατα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εξέδωσε τον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια ως κύρια χαρακτηριστικά για την αειφόρο ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματική λειτουργία της.

Καταλήγοντας, το 2019 κορυφώνεται με 4 σημαντικές βραβεύσεις για την εταιρεία.
- Βραβείο Corporate Superbrand 2019 αναδεικνύοντάς την ως μια από τις κορυφαίες εταιρικές επωνυμίες,
- Διάκριση στα HR Awards (Bronze βραβείο στην κατηγορία Most Effective Recruitment Strategy: Resourcing and Diversity)
- Environmental Excellence Award από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
- Βράβευση με το Health  and Safety Award στην κατηγορία: Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας και Ασφάλειας και την Καμπάνια: Personal Health and Safety Alert.

Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics

Για την Goldair Cargo, το 2019, έφερε θετικά αποτελέσματα, καθώς η διαφαινόμενη πολιτική σταθερότητα και η άρση των capital controls έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά και στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics.
Τον περασμένο Ιούνιο η Goldair Cargo, με την στήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, συμμετείχε για δεύτερη φορά στην Διεθνή Κλαδική Έκθεση Transport & Logistics στο Μόναχο της Γερμανίας. Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις με διεθνείς εταιρείες του χώρου της εφοδιαστικής αλυσίδας, ανταλλάχτηκαν χρήσιμες απόψεις, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι νέες τάσεις, ανανεώθηκαν και διευρύνθηκαν συνεργασίες και πάνω από όλα τονίστηκε η εξωστρέφεια της εταιρείας.

Επιπλέον η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου επενδύσεων, ολοκληρώνοντας την ανέγερση νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής και δρομολογώντας τις εργασίες για την κατασκευή αποθήκης και γραφείων έκτασης 3.000 τ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο, συνολικής επένδυσης 8 εκατ. ευρώ.

Διεθνείς Σιδηροδρομικές Μεταφορές Εμπορευμάτων

Το 2019 για την Rail Cargo Logistics Goldair (ως γνωστόν η κοινοπραξία της Goldair Cargo με τους αυστριακούς κρατικούς σιδηροδρόμους) ήταν μια χρονιά μεγάλων εξελίξεων και ανάπτυξης.

Με βάση το τονάζ που μεταφέρθηκαν, η εταιρεία κατάφερε και πέτυχε τον στόχο της από την πρώτη χρονιά της δραστηριοποίησής της να είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός μεταφορέας πετρελαίου και γενικότερα υγρών καυσίμων και πετρελαιοειδών στην Ελλάδα με περισσότερους από 160.000 μεταφερόμενους τόνους πετρελαίου, pet coke κα.

Επίσης σημαντικές είναι και οι ποσότητες Ζάχαρης και Δημητριακών που μεταφέρθηκαν σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και σε συνδυασμό με ταχύτατους χρόνους παράδοσης (Κροατία - Ελλάδα σε 2 ημέρες).

Για την συνεχή ανάπτυξή της η εταιρεία καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενίσχυση εξιδεικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας ήδη 5 πιστοποιημένους μηχανοδηγούς ενώ άλλοι 6 είναι στο τελικό στάδιο της πρακτικής τους άσκησης φτάνοντας πολύ σύντομα στο σύνολο των 11 μηχανοδηγών. Όσον αφορά το τροχαίο υλικό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν δρομολόγια με 4 μηχανές έλξης (3 είναι πετρελαιοκίνητες και μία 1 ηλεκτροκίνητη) και αναμένεται εντός του 2020 να προστεθούν στον στόλο άλλες 3 μηχανές.

Η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο των 20 εκατ. ευρώ όπως έχει δεσμευθεί σε εργαζομένους και μετόχους.

Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Για την κοινοπραξία Goldair Cargo – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και το έργο του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, μετά από καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου για την έγκριση της σύμβασης από την Κομισιόν, έχει προχωρήσει ο τρίτος κύκλoς ανταλλαγής ερωτήσεων από την DG Com προς την ΓΑΙΑΟΣΕ και κατ’ εκτίμηση εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου Εμπορευματικού Κέντρου της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Οι μέτοχοι της ΘΕΚ, με απόφασή τους κατά την τελευταία γενική συνέλευση, αποφάσισαν την σταδιακή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 35 εκ. ευρώ, καλύπτοντας την υποχρέωσή τους βάση της σύμβασης παραχώρησης.

Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών

H Goldair όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση ξένων αεροπορικών εταιρειών κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 30 αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά επιβατών και περισσότερες από 15 αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά εμπορευμάτων. Όντας μια από τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις στον χώρο αυτόν παγκοσμίως, στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στον τομέα της παραδοσιακής της λειτουργίας, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση των πωλήσεων των αεροπορικών εταιρειών που εκπροσωπεί, επικεντρώνοντας πάντα στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πελάτες της στην ελληνική αγορά.

 

Δημήτρης Μπαλής - huffingtonpost.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text