Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα (Παρ, 27/12/19) την θέση του πάνω από το σημαντικό επίπεδο των 900 μονάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα (Παρ, 27/12/19) την θέση του πάνω από το σημαντικό επίπεδο των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική είναι η μέχρι τούδε (3.40 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,40% (στις 916 μονάδες) με μικρό λόγω των ημερών τζίρο (50 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και με τους ξένους δείκτες να ίπτανται σε υψηλά έτους παρέχοντας «επιβεβαίωση» στην ανοδική τάση του ΧΑ.

Στο γράφημα φαίνεται η από αρχές του έτους μεγαλειώδης πορεία του ΓΔ (+47%) καθώς και η πρόσφατη ανοδική διάσπαση πεντάμηνης οριζόντιας ανάπαυλας που πιθανόν να δώσει τόπο σε ένα νέο ανοδικό κύμα προς τις 1000 μονάδες και ψηλότερα.

Η αισιοδοξία μας θα διακοπεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα καθοδικός κάτω από τον μέσον άξονα των 880-885 μονάδων του κυλιομένου διμήνου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν  πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού η τάση είναι πασιφανώς ανοδική.

Μετοχές


Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή οριακά περισσότερες των καθοδικών αλλά μόνον μια μετοχή, ο ΟΛΠ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις βραχυχρονίως υπεραγορασμένες μικρής εμπορευσιμότητας ΟΛΘ και ΠΛΑΚΡ που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους ώστε να την θεωρήσουμε σαν μετοχή της ημέρας. Την προσοχή μας τραβά σήμερα ο ΟΛΠ που επιτέλους, τον είδαν οι επενδυτές «αξίας» πόσο μεσοχρονίως υποτιμημένος ήταν (-15% από το θερινό υψηλό ενώ ο ΓΔ βρίσκεται σε υψηλά έτους) και δεήθηκαν σήμερα να τον αγοράσουν επιθετικά (+3,50% με 9 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής).

Σήματα ενίσχυσης θέσεων δίνει σήμερα η ΓΕΚΤ με ανοδική διάσπαση σχηματισμού ¨βαση στη βάση».
Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων – υψηλών τριμήνου οι, ΣΕΝΕΡ, ΠΕΙΡ, ΕΛΠΕ,ΕΕΕ, ΠΡΟΦ, ΣΑΡ, ΑΡΑΙΓ, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ και ΑΛΦΑ. Προσέχουμε τις με καλά θεμελιακά ΣΑΡ και ΜΠΕΛΑ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΓΕΚΤ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΚΟΥΕΣ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους δείχνοντας ότι η τάση της αγοράς είναι ανοδική με πιθανότητες συνέχισης λόγω momentum.

Καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για τους μεγάλους της όγκους.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text