Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 30.12.2019) να κατοχυρώσει την θέση του αρκετά ψηλότερα της προσφάτως διασπασθείσας αντίστασης των 900 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 30.12.2019) να κατοχυρώσει την θέση του αρκετά ψηλότερα της προσφάτως διασπασθείσας αντίστασης των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική θα λέγαμε ότι είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,50% (στις 915 μονάδες, στις 4.00 μμ) και μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κατοχυρώνει τα μεγάλα κέρδη των 60 μονάδων ή +7% του τελευταίου 20ημέρου καθώς και την υψηλή θέση του αρκετά πάνω από το πρώην φράγμα των 900 μονάδων.

Όλοι οι δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, είναι ανοδικοί, επίσης και οι περισσότεροι ξένοι δείκτες είναι ανοδικοί. Συνεπώς, ευελπιστούμε ότι θα είναι εφικτή η ανοδική διάσπαση των 1000 μονάδων του ΓΔ μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2020.

Η αισιοδοξία μας θα αμφισβητηθεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα καθοδικά και διασπάσει πτωτικά την μέση τιμή 20ημέρου των περίπου 890 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

Μετοχές

Τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών είναι αυτή τη στιγμή με αρνητικό πρόσημο αλλά καμία δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3% σε αντίθεση με μια μετοχή, την ΜΛΣ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο +7,50%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο της τιμής της, τους όγκους της και της διαγραμματικής της θέσης.

Η ΜΛΣ προσπαθεί να αναρρώσει από το σφοδρό φθινοπωρινό χτύπημα από τα 5 ευρώ στο 1 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,42).

Οι μόνες μετοχές που σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους είναι οι ΓΕΚΤ και ΩΤΟΕΛ ενώ καμία δεν σημειώνει νέο χαμηλό έτους.

Ομοίως, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ και ΑΡΑΙΓ.

Μεγάλους όγκους στην σημερινή σχετικά ήσυχη συνεδρίαση διακινεί μόνον η ΛΑΜΔΑ.

Θα επιστρέψουμε αύριο κατά τις 2.00 μμ αφού η συνεδρίαση θα λήξει στις 3.20 μμ..


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text