Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με ήπια άνοδο του ΓΔ πολύ κοντά στα πρόσφατα υψηλά έτους τείνει να λήξει η σημερινή τελευταία συνεδρίαση του 2019

Με ήπια άνοδο του ΓΔ πολύ κοντά στα πρόσφατα υψηλά έτους τείνει να λήξει η σημερινή τελευταία συνεδρίαση του 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χωρίς χαρακτήρα και στίγμα κινείται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 2.40 μμ, να κερδίζει οριακά +0,20% (στις 919 μονάδες) με ελάχιστο τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες εικόνες (διακύμανση στα υψηλά έτους) στους κύριους ξένους δείκτες.

Στο γράφημα φαίνειτα η μεγαλειώδης φετινή πορεία του ΓΔ (+49%) καθώς και το υπό εκκόλαψη ανοδικό κύμα από τις 900 μονάδες προς υψηλότερα επίπεδα.

Η αισιοδοξία μας θα αμφισβητηθεί εάν ο ΓΔ διορθώσει απότομα χάνοντας την μισή Δεκεμβριάτικη άνοδο και κλείνοντας κάτω των 890 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού η τάση είναι ανοδική.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές είναι λίγο λιγότερες από τις καθοδικές ενώ μόνον μια μετοχή, η δευτερεύουσα ΜΛΣ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα μόνον ο ΣΑΡ και καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πώλησης με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Αρκετές μετοχές τείνουν να δώσουν ως τα ανωτέρω σήματα αγορών όπως οι, ΚΡΙ, ΑΛΦΑ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΦΡΛΚ, και ΕΧΑΕ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι δευτερεύουσας σημασίας ΙΑΤΡ και ΠΛΑΘ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι ΓΕΚΤ και ΣΑΡ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Καθώς η σημερινή συνεδρίαση υπολειτουργεί, καμία μετοχή δεν διακινεί μεγάλους όγκους.

Τέλος, ο σημαντικός κλαδικός δείκτης ΔΤΡ τραπεζών εμφανίζει πλευρική μεσοπρόθεσμη εικόνα με κίνηση σήμερα στις περίπου 880 μονάδες (+0,60%) με υψηλό τριμήνου τις 930 και χαμηλό τις 810.

Ο κ. Δημόπουλος σας εύχεται καλή και ευτυχισμένη η νέα χρονιά 2020.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αναρτήσουμε τον απολογισμό 2019 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου καθώς και των κυριότερων μετοχικών εσωτερικού αμοιβαίων κεφαλαίων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text