Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Αισιοδοξία για το 2020 από την αμερικανική καμπύλη αποδόσεων

Αισιοδοξία για το 2020 από την αμερικανική καμπύλη αποδόσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αισιοδοξία για το 2020 από την αμερικανική καμπύλη αποδόσεων

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το spread 10ετούς και 2ετούς Treasury που έστειλε νωρίτερα μέσα στη χρονιά σημάδια επικείμενης ύφεσης κλείνουν τη χρονιά με τη πιο αισιόδοξη νότα, υποδηλώνοντας ότι η Fed κρατάει καλά το τιμόνι της αμερικανικής οικονομίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, που δείχνει τη διαφορά των yields βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων τίτλων και είναι βαρόμετρο όσον αφορά την εμπιστοσύνη της αγοράς, τη Δευτέρα έφτασε στην πιο μεγάλη κλίση από τον Οκτώβριο του 2018.

Το νέο ρεκόρ του 2019 ήρθε από τους traders ομολόγων, ακόμη και μετά το profit taking στα χρηματιστήρια, μετά το ράλι των παγκόσμιων μετοχών που τις οδήγησε στην καλύτερη χρονιά της δεκαετίας. Τα γερμανικά ομόλογα και τα αμερικανικά είχαν δυνατή πώληση τη Δευτέρα.

Ο Peter Boovkvar, στέλεχος της Bleakley Advisory Group, δήλωσε ότι τα χρηματιστήρια ήδη αναμένουν ένα καλό 2020 για την παγκόσμια οικονομία, μετά τη μείωση κατά τρεις φορές των επιτοκίων από τη Fed το 2019. Το κλίμα φτιάχνουν και τα καλά νέα για επικείμενη υπογραφή της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι για δύο εβδομάδες τον Αύγουστο η καμπύλη των αμερικανικών αποδόσεων αντιστράφηκε, με τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων να κινούνται υψηλότερα από αυτές των μακροπρόθεσμων. Οι επενδυτές παρακολουθούσαν στενά την κίνηση, καθώς αντιστροφή της καμπύλης έχει συμβεί πριν από κάθε αμερικανική ύφεση τα τελευταία 50 χρόνια.

Στα χειρότερα τους, η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων του 2ετούς και 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ήταν -5 μονάδες βάσης. Τη Δευτέρα, η διαφορά επέστρεψε στις 34 μονάδες βάσης, καθώς η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύθηκε 4 μονάδες βάσης, στο 1,90%, ενώ του 2ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,56%, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text