Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα υψηλά 12μήνου στην πρώτη συνεδρίαση του 2020 πετυχαίνει σήμερα ο ΓΔ

Νέα υψηλά 12μήνου στην πρώτη συνεδρίαση του 2020 πετυχαίνει σήμερα ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Με αισιοδοξία ξεκινά το νέο έτος με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +1,10% φτάνοντας στις 926 μονάδες και απομακρυνόμενος από το φράγμα των 900 μονάδων που τον περιόριζε  κατά το απελθόν έτος.

Ο σημερινός τζίρος είναι μικρός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πιθανόν λόγω εορταστικής περιόδου (επόμενη μέρα της πρωτοχρονιάς) ενώ την ίδια πορεία, δηλ κατάκτηση νέων υψηλών 12μήνου, ακολουθούν πολλοί ευρωπαϊκοί δείκτες.

Στο πενταετές γράφημα του ΓΔ βλέπουμε πως η πρόσφατη ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων θα μπορούσε να έχει στόχο τις 1350 μονάδες του θέρους 2014. Το stop loss αυτής της διάσπασης θα πρέπει να βρίσκεται στις 820 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το ΤΧ είναι ήδη σχεδόν πλήρες μετοχών και δεν θα προχωρήσει σήμερα σε πωλήσεις λόγω εδραιωμένης ανοδικής τάσης.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται σήμερα το 90% των μετοχών ενώ 12 εμπορεύσιμες, οι ΦΡΙΓΟ, ΑΛΜΥ, ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΙΓ, ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ, ΙΝΛΟΤ, ΕΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ , πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε δυο, τις ΑΛΜΥ και ΣΕΝΕΡ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους διασπώντας κρίσιμες έγκυρες αντιστάσεις. Σημειώσατε ότι προσφάτως εισαγάγαμε στην λίστα παρακολούθησης των εμπορεύσιμων 50 μετοχών τις ΑΛΜΥ και ΟΛΥΜΠ και εξήγαμε την ΝΗΡΕΑ που στέγνωσε από ρευστότητα.

Πολλές μετοχές δίνουν σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή των αγκιστριών αυτών όπως οι, ΣΕΝΕΡ, ΑΛΜΥ, ΕΧΑΕ, ΣΑΡ και ΦΡΛΚ ενώ το ίδιο τείνει να κάνει και η ΒΙΟ.

Νέα υψηλά 12μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΛΜΥ, ΣΕΝΕΡ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΛΑΜΔΑ και ΓΕΚΤ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά 12μήνου επιβεβαιώνοντας την επικρατούσα γενική ανοδική τάση.

Οι όγκοι σήμερα είναι χαμηλοί και μόνον τρεις μετοχές , οι ΑΛΜΥ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΛΑΚΤ, δείχνουν ικανοποιητική δραστηριότητα.

Τέλος, το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η μη-συμμετοχή των τραπεζών στην σημερινή άνοδο με τον ΔΤΡ να περιορίζεται αυτή τη στιγμή στο +0,26%. Οι τράπεζες εδώ και δυο μήνες βρίσκονται σε ανάπαυλα μεταξύ περίπου των 850 και 950 μονάδων του ΔΤΡ, φαινόμενο λογικό και επιθυμητό μετά από το 9μηνο ράλι +100% του ιδίου δείκτη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text