Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Λιγότεροι νεκροί σε αεροπορικά δυστυχήματα το 2019

Λιγότεροι νεκροί σε αεροπορικά δυστυχήματα το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μείωση μεγαλύτερη από 50% σημείωσαν την χρονιά που πέρασε τα θύματα των αεροπορικών δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με την ειδικευμένη στις αερομεταφορές εταιρεία συμβούλων Το70, οι νεκροί από πτώσεις επιβατικών αεροσκαφών περιορίστηκαν στους 257 από 534 που ήταν το 2018.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η μεγάλη αυτή μείωση των αεροπορικών θυμάτων κατεγράφη μια χρονιά κατά την οποία (το Μάρτιο συγκεκριμένα) σημειώθηκε η πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία με τη συντριβή του Boeing 737 Max της Ethiopian Airlines.

Συνέπεια του δυστυχήματος αυτού ήταν η καθήλωση στο έδαφος του τύπου αυτού των αεροσκαφών – το φθινόπωρο του 2018 είχε προηγηθεί η συντριβή ενός ακόμη 737 Max στην Ινδονησία και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι όλα τα αεροσκάφη του τύπου αυτού ήταν εφοδιασμένα με ένα προβληματικό λογισμικό.

Το ασφαλέστερο μέσο

Την περυσινή χρονιά καταγράφτηκαν συνολικά 86 αεροπορικά ατυχήματα σε μη-στρατιωτικές πτήσεις. Εξ αυτών μόνο στα 8 υπήρξαν νεκροί. Από τα 257 θύματα του 2019 τα 157 έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα της Ethiopian Airlines, το Μάρτιο.

Το 2018 καταγράφτηκαν 160 ατυχήματα μη-στρατιωτικών αεροσκαφών, εκ των οποίων τα 13 ήταν θανατηφόρα. Επρόκειτο όμως για πολύνεκρα δυστυχήματα, αφού συνολικά έχασαν τη ζωή τους 534 άνθρωποι. Το 2017 ήταν η ασφαλέστερη χρονιά στην ιστορία των αερομεταφορών – έχασαν τη ζωή τους συνολικά μόνο 13 άτομα.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα προκαλούν παγκόσμια συγκίνηση επειδή συχνά είναι πολύνεκρα. Ωστόσο το αεροπλάνο παραμένει μακράν το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Σύμφωνα με την έρευνα της Το70, σημειώνεται μια απώλεια ζωής για κάθε 5,58 εκατομμύρια αεροπορικές πτήσεις!

Πηγή: tovima.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text