Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μεγάλη πτώση σημειώνεται σήμερα (Παρ, 3/1/2010) στην αγορά χωρίς ο ΓΔ να χάνει τις 900 μονάδες

Μεγάλη πτώση σημειώνεται σήμερα (Παρ, 3/1/2010) στην αγορά χωρίς ο ΓΔ να χάνει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αναπάντεχες εξελίξεις έχουμε σήμερα στο ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, να χάνει -1,60% (στις 915 μονάδες) με παρόμοιες αρνητικές εξελίξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αιτία είναι ο φόνος σημαντικού Ιρανού στρατηγού από αμερικανική επίθεση γεγονός που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω σοβαρές αναταραχές στην Μέση Ανατολή. Το διεθνή funds βάσει αλγορίθμων που προεξοφλούν σε εκτιμώμενο βαθμό της γεωπολιτικές εξελίξεις προχώρησαν σήμερα σε περιορισμένες πωλήσεις με τα αποτελέσματα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στις διεθνείς αγορές.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά καθοδικά την στήριξη του κυλιόμενου πυθμένα Ρ αλλά απέχει πολύ στο να κάνει διασπάσεις των πολύ σημαντικότερων επιπέδων των 900 μονάδων και του μεσαίου άξονα των 897 του δίμηνου εύρους.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 900 μονάδες, οι longs δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον δυο μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΕΕΕ, φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις με αρνητικό οι, ΜΛΣ, ΟΛΥΜΠ, ΑΤΤ και ΦΡΛΚ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Η μετοχή της ημέρας : σε μια τόσο άσχημη συνεδρίαση σαν την σημερινή η ΦΡΙΓΟ σημειώνει μεγάλη άνοδο +6,20% με μεγάλους όγκους 1 εκατ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά τον στροφέα των 0,22 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,24). Η εταιρία πριν 2 χρόνια απέφυγε ως εκ θαύματος την χρεοκοπία και δεν αποκλείεται η μετοχή της να ανακτήσει μέρος από την κατακρήμνιση από τα 17 ευρώ του 2008 στα 0,10 του 2017.

«Θύματα» της σημερινής διόρθωσης είναι οι τράπεζες ,ΔΤΡ -3%, γεγονός κατανοητό μετά από το υπερράλι +100% του 2019  και οι ΜΛΣ, ΟΛΥΜΠ, ΦΡΛΚ. ΑΒΑΞ, που σημείωσαν αρκετά ισχυρά μεσοπρόθεσμα ράλι κατά το τελευταίο δίμηνο.

Το καθησυχαστικό γεγονός της σημερινής συνεδρίασης είναι η αρκετά μεγάλη (+0,80% από το ενδοημερήσιο ελάχιστο) κάτω σκιά του ημερήσιου κηροπηγίου του ΓΔ και κυρίως η μετριότατοι τζίροι που σημαίνει ότι οι ξένοι θεσμικοί που οδηγούν την αγορά δεν φοβήθηκαν ιδιαίτερα από τα σημερινά συμβάντα στην Μέση Ανατολή θεωρώντας τα σαν «περαστικά».

Θα επανέλθουμε την Τρίτη, 7/1/2020 ενώ στο μεταξύ θα έχουμε εκδώσει απολογισμό του 2019 του ΤΧ και των ελληνικών μετοχικών εσωτερικού Α/Κ καθώς και την λίστα με τις νικήτριες και ηττημένες μετοχές του 2019.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text