Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η P&G "μάζεψε" 2,11 δισ. ευρώ στην 8ετία από την Ελλάδα

Η P&G "μάζεψε" 2,11 δισ. ευρώ στην 8ετία από την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Περισσότερα από 2,11 δισ. ευρώ "μάζεψε", την τελευταία 8ετία από την ελληνική αγορά η P&G, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ωστόσο η εταιρεία έχει απολέσει στη χρήση που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο κοντά στα 130 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον τζίρο που παρήγαγε το 2012. Εξέλιξη η οποία αποτυπώνει εν μέρει στην αναδιάρθρωση στο χαρτοφυλάκιό στο οποίο προχώρησε η P&G τα τελευταία χρόνια, αλλά πρωτίστως το πώς η οικονομική  κρίση επηρέασε την κατανάλωση.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της εταιρείας, -σ.σ. η P&G είναι Μονοπρόσωπη ΕΠΕ από το 2012-, προσβλέπει σε διεύρυνση του μεριδίου της όχι μόνο σε όγκο αλλά κυρίως σε αξία.

Πέρυσι οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 223,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 3,3% σε σχέση με τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018, ενώ η καθαρή κερδοφορία της υποχώρησε στα 3,785 εκατ. ευρώ από 5,231 εκατ. ευρώ.

Εν τούτοις το κονδύλι για προβολή και διαφήμιση αυξήθηκε στα 41,3 εκατ. ευρώ από τα 38,2 εκατ. ευρώ, το σύνολο των εισροών από λειτουργικές - επενδυτικές δραστηριότητες ανήλθε σε 20,7 εκατ. ευρώ από 4,82 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν στα 53,013 εκατ. ευρώ από 37,457 εκατ. ευρώ.

Η P&G για τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο προτείνει τη διανομή μερίσματος στον εταίρο της, ήτοι την Procter & Gamble International Operations S.A., η οποία διέπεται από τη νομοθεσία της Ελβετίας, το ποσό των 4.012.859,77 ευρώ ή 11,8 ευρώ ανά εταιρικό μερίδιο, αισθητά μειωμένο από το μέρισμα ύψους 5 εκατ. ευρώ ή 20,04 ευρώ ανά εταιρικό μερίδιο που είχε διανείμει στην προηγούμενη χρήση.

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text