ΔΕΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η εταιρία, πέραν από μία μοναδική περίπτωση “κατακρεούργησης” εταιρίας, λόγω του τρόπου που επιλέχθηκε για τη μείωση του μεγέθους της και του μεριδίου της αγοράς της, κατά τα προηγούμενα χρόνια, συνιστά και μία σπάνια περίπτωση λαθεμένων αποτιμήσεων από επενδυτές και αναλυτές, αφού η χρηματιστηριακή αξία των 300 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία είχε βρεθεί την άνοιξη, ήταν αφύσικη και απαράδεκτη. Όταν μετά τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, σημειώναμε ότι η τιμή της μετοχής θα μπορούσε -στα επόμενα χρόνια- να βρεθεί έως και στα 10 ευρώ (εδώ), η αναφορά μας δεν ήταν σχήμα λόγου, αλλά μία πραγματική εκτίμηση βασισμένη στο μέγεθος, στην επιχειρηματική δυνατότητα της εταιρίας και στη θέση της στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα.

 

Εκφράσαμε τη διαφωνία μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται και από τη νέα κυβέρνηση, αφού ο διαμελισμός της δεν είναι υπέρ των μετόχων της, αλλά ενδεχομένως και ούτε υπέρ του καταναλωτή. Αυτό βέβαια θα το αποδείξει το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία αντιμετωπίζει σήμερα μία πρόκληση -στην ουσία έναν αγώνα δρόμου- για να προλάβει: α) βελτιώσει τα έσοδα και την κερδοφορία της, ώστε να χρηματοδοτήσει ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα σε ΑΠΕ που έχει μπροστά της, β) να διαχειριστεί τόσο τη σταδιακή απολιγνιτοποίησή της, αλλά και τη λειτουργία της μονάδας “Πτολεμαΐδα 5”, γ) να διαχειριστεί την “αποκοπή” του ΔΕΔΔΗΕ από τον Όμιλό της, δ) να μειώσει το μερίδιο αγοράς της πετυχαίνοντας να διατηρήσει ποιοτικούς πελάτες, αλλά και η ταυτόχρονη διασφάλιση της πώλησης της ενέργειας προς τρίτους σε βιώσιμα επίπεδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας της μετοχής της, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τον “στόχο” της τιμής της. Όμως, είναι σαφές ότι, καθώς η εταιρία βελτιώνει την οικονομική της θέση, η τάση της θα είναι, για αρκετό ακόμη διάστημα, ανοδική.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text