Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | «Αγοραστική αντεπίθεση» κατά καθοδικού ημερήσιου χάσματος επιχειρεί σήμερα, Τετ, 8/1/2020, ο ΓΔ

«Αγοραστική αντεπίθεση» κατά καθοδικού ημερήσιου χάσματος επιχειρεί σήμερα, Τετ, 8/1/2020, ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει με τεράστιο καθοδικό χάσμα 15 μονάδων (από το χθεσινό κλείσιμο των 924 μονάδων στο σημερινό άνοιγμα των 10.35 πμ των 909 μονάδων), η βύθιση συνεχίστηκε άμεσα μέχρι τις 904 μονάδες (-2,20% από το χθεσινό κλείσιμο) αλλά δεν άργησε να ξεκινήσει σταδιακή αγοραστική αντεπίθεση που έχει φέρει τώρα (3.50 μμ) τον ΓΔ στις 913 μονάδες (-1,20% από το χθεσινό κλείσιμο ή +1% από το σημερινό ελάχιστο).

Η σημερινή μεγάλη volatility, όπως και των 2 προηγούμενων συνεδριάσεων, οφείλεται στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και εκ δευτέρου στην μεγάλη πτώση της ΕΤΕ (περίπου -4%) και της ΕΥΡΩΒ (περίπου -5%) τις οποίες πτώσεις προκάλεσε, με αδιευκρίνιστο τρόπο, η αλλαγή θεματοφύλακα των θέσεων της Morgkan Stanley).

O σημερινός τζίρος δείχνει τεράστιος, 225 εκατ μέχρις στιγμής, στην πραγματικότητα όμως οδεύει προς τα 60 εκατ στο κλείσιμο χωρίς τα πακέτα των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Στο εικονιζόμενο candlechart παρατηρούμε ότι στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, τα κηροπήγια του ΓΔ είναι αρκετά bullish, ένα μαύρο σφυρί και στην συνέχεια δύο άσπρα σώματα που δείχνουν νίκες των αισιοδόξων έναντι των απαισιοδόξων, οπότε πιθανόν η τρέχουσα αναταραχή γρήγορα να περάσει.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Επειδή η μεταβλητότητα της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις έχει αυξηθεί σημαντικά, διατηρούμε εμείς τα stop loss μας αρκετά φαρδιά, στο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ των 860 μονάδων που σε λίγες μέρες θα ανέβει στις 880 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή το 1/3  των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά τα ¾ ενώ τρεις μετοχές δευτερεύουσας σημασίας, οι ΑΛΜΥΜ, ΑΒΑΞ και ΜΛΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, στις αναφερθείσες ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΑΛΜΥ που διασπά ανοδικά με μεγάλη άνοδο +5,10% και μεγάλους όγκους 120 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σημαντική αντίσταση δίδοντας σχετικό σήμα αγορών.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών δίνει, όπως είπαμε, σήμερα ο ΑΛΜΥ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΣΑΡ, ΑΒΑΞ, ΑΡΑΙΓ, ΦΡΛΚ και ΜΠΕΛΑ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι, ΠΛΑΘ, ΜΟΗ και ΕΥΡΩΒ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα ο ΑΛΜΥ και το καταφύγιο των longs σε δύσκολες μέρες, η ΕΕΕ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα ο ΑΛΜΥ (συσσωρεύσεις) και οι ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΔΜΗΕ (διανομές).

Τέλος, ο ΔΤΡ  (-2,64%) σημειώνει ένα όχι τόσο ευχάριστο συμβάν, διασπά σήμερα καθοδικά τον μέσον άξονα του δίμηνου εύρους του, γεγονός που προειδοποιεί να προετοιμάσουμε προληπτικά τα στοπ λοςς για τις τράπεζες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text