Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Η κινεζική CNPC απομακρύνει προσωπικό από ιρακινό κοίτασμα πετρελαίου

Η κινεζική CNPC απομακρύνει προσωπικό από ιρακινό κοίτασμα πετρελαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η κινεζική CNPC απομακρύνει προσωπικό από ιρακινό κοίτασμα πετρελαίου

Η China National Petroleum Corp (CNPC), κορυφαίος επενδυτής στο ιρακινό πετρέλαιο, έχει απομακρύνει περίπου 20 εργαζομένους από το κοίτασμα Δυτική Κούρνα-1 που διαχειρίζεται η αμερικανική Exxon Mobil λόγω της έντασης στην περιοχή, δήλωσε πηγή από την εταιρία με γνώση του θέματος.

Η CNPC προχώρησε στην κίνηση αυτή την Κυριακή ύστερα από την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανικό χτύπημα στο Ιράκ, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι η κρατική εταιρία έχει διατηρήσει στις θέσεις τους το προσωπικό σε δύο άλλα κοιτάσματα.

"Η CNPC απομάκρυνε το προσωπικό της από τη Δυτική Κούρνα στις 5 Ιανουαρίου ύστερα από οδηγίες της Exxon καθώς αυτοί είναι οι διαχειριστές αμέσως μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί", δήλωσε η πηγή.

Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Μέση Ανατολή μετά τη Σαουδική Αραβία, αντλώντας περίπου 4,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η επιδείνωση της κατάστασης για την ασφάλεια δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο για τις ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πετρελαίου και αερίου της χώρας.

Η CNPC κράτησε περίπου 60 εργαζομένους στο κοίτασμα Ρουμάιλα, που διαχειρίζεται σε κοινοπραξία με τη BP, καθώς και μια ομάδα περίπου 100 ανθρώπων στο κοίτασμα Χαλφάγια, δήλωσε η πηγή.

"Οι ομάδες στη Ρουμάιλα και τη Χαλφάγια ενημερώνουν τα κεντρικά για την κατάσταση της ασφάλειας σε καθημερινή βάση. Προς το παρόν δεν υπάρχει σχέδιο για εκκένωση", είπε η πηγή.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας δήλωσε ότι υπάρχουν 162 Μαλαισιανοί στο Ιράκ, στην πλειονότητά του εργαζόμενοι της κρατικής εταιρίας πετρελαίου και αερίου Petronas, και ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση.

"Έχουμε δώσει οδηγίες στις κοντινές πρεσβείες να είναι προετοιμασμένες εάν υπάρξει ανάγκη για εκκένωση", δήλωσε ο Σαϊφουντίν Αμπντουλάχ σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της χώρας Κουάλα Λουμπούρ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text