Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σήμερα (Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020) στα υψηλά εποχής των 930 μονάδων

ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει σήμερα (Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020) στα υψηλά εποχής των 930 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση για τους longs καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,20% (στις 925 μονάδες, στις 3.40 μμ)  και μεγάλο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), πλησιάζει παρά 5 μονάδες το ψηλό εποχής το οποίο αν διασπάσει, τότε θα είναι θέμα χρόνου η κατάκτηση μετά από 5 χρόνια του σημαδιακού επιπέδου των 1000 μονάδων.

Στο μεσοβραχυχρόνιο (4μηνο) γράφημα του ΓΔ βλέπουμε την αυξημένη volatility του εν λόγω δείκτη κατά τις πρώτες 5 συνεδριάσεις του 2020 οφειλόμενη στα γεγονότα της Μ. Ανατολής.

Να δούμε λοιπόν που θα καταλήξει αυτή η 5νθήμερη αυξημένη μεταβλητότητα, σε νέα υψηλά ου ΓΔ με συνέχιση και ενίσχυση της ανοδικής τάσης ή σε χαμηλά 10ημέρου κάτω των 905 μονάδων οπότε θα υπάρξει ενδεχόμενο καθυστέρησης ή ακύρωσης του ανοδικού σεναρίου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο είναι πλήρως αγορασμένο και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πλούσια σε συμβάντα είναι η σημερινή συνεδρίαση αλλάζοντας σημαντικά προς το καλύτερο την εικόνα του πλάτους της αγοράς. Καταρχάς, ο λόγος ανοδικών / καθοδικών είναι 6 προς 1 ενώ 11 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΘ, ΟΠΑΠ, ΙΑΤΡ, ΒΙΟΣΚ, ΟΤΟΕΛ, ΕΛΛΑΚΤ, ΟΛΥΜΠ, ΕΥΡΩΒ και ΚΟΥΕΣ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : πολλές είναι σήμερα οι εντυπωσιακές μετοχές και εμείς διαλέγουμε τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ο οποίος με μεγάλη άνοδο +4,20% και μεγάλους όγκους 1,4 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπά ανοδικά τον μακροστροφέα – υψηλό τριμήνου των 1.82 ευρώ.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων-υψηλών τριμήνου ή των  αγκιστριών τους δίνουν οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, ΠΡΟΦ και ΕΧΑΕ.

Τέτοια σήματα αγορών τείνουν να δώσουν οι, ΠΕΙΡ, ΑΒΑΞ, ΙΑΤΡ,  ΟΛΥΜΠ, ΒΙΟ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟΣΚ, ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ, ΕΧΑΕ, ΠΡΟΦ και ΓΕΚΤ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε bull market.

Μεγάλους όγκους συσσώρευσης διακινούν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΛΑΘ και ΟΠΑΠ.

Επισύρουμε την προσοχή μας σε ΠΛΑΘ που σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +4,80% με τεράστιους όγκους σχεδόν 300 χιλ τεμαχίων σε οιωνοί υπερπωλημένη περιοχή και υπό καθεστώς γενικής ανοδικής αγοράς.

Τέλος, μερικές μετοχές διαγράφουν αυτή τη στιγμή μαύρα καντήλια όπως ο ΜΥΤΙΛ και η ΤΕΝΕΡΓ καθώς ξεκίνησαν το πρωί δυνατά και στην συνέχεια εξαντλήθηκαν.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text