Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται και σήμερα (Παρ, 10/1/2019) λίγο κάτω του υψηλού έτους των 930 μονάδων

Ο ΓΔ κινείται και σήμερα (Παρ, 10/1/2019) λίγο κάτω του υψηλού έτους των 930 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ημέρα παγίωσης ή ανάπαυλας θεωρούμε την σημερινή με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή 3.45 μμ,  οριακά -0,22% (στις 924 μονάδες) με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με πολλούς βασικούς ξένους δείκτες, όπως τους DAX και Nasdaq, να πετούν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στο γράφημα φαίνεται ο ΓΔ να κινείται πλευρικά επί 9 ημέρες στο οριζόντιο εύρος ΤΡ των 915-930 μονάδων το οποίο επειδή είναι στενό (±0,80% επί της μέσης τιμής του) και πολύ κοντά στο υψηλό έτους, δηλαδή επειδή βρίσκεται υπό ανοδική τάση, είναι πιο πιθανό να διασπασθεί ανοδικά με συνέπεια νέο ανοδικό ρεύμα προς τις 1000 μονάδες.

Η αναμενόμενη αυτή διάσπαση θα καθυστερήσει ή θα ματαιωθεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει απότομα και διασπάσει καθοδικά την στήριξη Τ των 915 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±2,50% κάνοντας την συνεδρίαση να μοιάζει με αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου : διακρίνουμε σε ΠΕΙΡ και ΑΡΑΙΓ.

Τέτοια σήματα, ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή του αγκιστριού αυτής τείνουν να δώσουν οι ΠΛΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΥΜΠ, ΣΑΡ, ΜΠΕΛΑ, ΕΧΑΕ και ΕΛΛ ενώ καμία δεν τείνει να δώσει αντίστροφο σήμα πώλησης.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΕΕ, ΑΛΜΥ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΠΡΟΦ, ΦΡΛΚ και ΚΟΥΕΣ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου γεγονός που επιβεβαιώνει την ανοδικότητα της αγοράς.

Δεν διακρίνουμε ιδιαίτερο τζίρο σε κάποια εμπορεύσιμη μετοχή.

Ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ δεν μπορεί να τρέξει φέτος. Εδώ και τρεις μήνες είναι εγκλωβισμένος στο εύρος των 820-930 μονάδων, και μάλιστα στο κάτω μισό της λωρίδας αυτής, εμφανίζοντας στο ταμπλό τιμές Ιουνίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι παγιώνει επί 7μηνο την τεράστια +100% άνοδο που πέτυχε στο πρώτο πεντάμηνο του 2019.

Ανακοίνωση : το σχόλιο του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιεύεται μετασυνεδριακά γύρω στις 8.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text