Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Διαβάσαμε - Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε σήμερα να μειώσει στο μηδέν την επιτάχυνση του περιθωρίου επιτοκίου επί των ελληνικών δανείων για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2019 και 31 Δεκεμβρίου 2019, ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για τη χώρα. Το κέρδος για την Ελλάδα από την εν λόγω μείωση ανέρχεται σε 122,15 εκατ. ευρώ. (εδώ)

Ζημιά μεγαλύτερη από 32 εκατ. ευρώ θα καταγράψει λόγω της Folli Follie το γνωστό Private Equity Fund «Fidelity Management & Research Company». Η επενδυτική φίρμα που έχει υπό διαχείριση πάνω από 2 τρισ. δολάρια , συγκαταλέγεται στους επενδυτές που παραπλανήθηκαν από τις λογιστικές αλχημείες της παρελθούσας διοίκησης της Folli Follie, η οποία, όπως αποδείχθηκε, επί σειρά ετών εξωράιζε τις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης. (εδώ)

Τη διανομή μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και split μετοχών με αναλογία τρεις νέες για μία παλιά, καλείται να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2020. (εδώ)

Με αύξηση 13,5% των καθαρών κερδών, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 30,2 εκατ. ευρώ, έκλεισε το εννεάμηνο για την Lamda Development. Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA προ αποτιμήσεων των εμπορικών ακινήτων και εξόδων έργου Ελληνικού το εννεάμηνο 2019 ανήλθαν σε €40,9 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 12,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. (εδώ)

Τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα στηλίτευσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "ΔΡΟΜΕΑΣ", Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες. (εδώ)

Την τιτλοποίηση προβληματικών δανείων Galaxy, που είναι μια από τις μεγαλύτερες φέτος στην Ευρώπη και αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τράπεζας,  εκκίνησε η διοίκηση της Alpha Bank. Τα ενημερωτικά έγγραφα έχουν αρχίσει ήδη να αποστέλλονται σε δυνητικούς επενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg. Θα τιτλοποιηθούν δάνεια 12 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα θα λάβει κρατικές εγγυήσεις 3,7 δισ. ευρώ. (εδώ)

Η Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης των χρηματιστηριακών εταιρειών με μερίδιο αγοράς 17,13% επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποίησαν το 2019. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ με ποσοστό 15,30%, στην τρίτη θέση η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ με ποσοστό 13,93% (εδώ)

Η στερλίνα θα είναι πιο επιρρεπής στην πορεία των βρετανικών οικονομικών δεικτών από ό,τι στις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit κατά το α’ εξάμηνο του 2020 και το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει να βρίσκει στήριξη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η στερλίνα είναι απίθανο να συνδέσει την πορεία της με τις εξελίξεις στο Brexit τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει κάποια πρόοδος ή να διαφανεί ότι δεν σημειώνεται καμία πρόοδος – γεγονός που θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Στο μεταξύ, η στερλίνα θα επηρεάζεται από οικονομικά στοιχεία, καθώς και τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική. (εδώ)

Η ιταλική οικονομία είναι πιθανό να παραμείνει υποτονική βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχει σχεδόν μείνει στάσιμη τα τελευταία επτά τρίμηνα. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% στο τρίτο τρίμηνο, έχοντας σημειώσει την ίδια αύξηση στο β' τρίμηνο.(εδώ)

Πλεόνασμα €338 δισ. (2,9% του ΑΕΠ)  κατέγραψε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης στο 12μηνο που περιλαμβάνει το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και τα πρώτα τρία του 2019. Στο αμέσως προηγούμενο 12μηνο  το πλεόνασμα ήταν μεγαλύτερο και ανήλθε σε €377 δισ. (3,3% του ΑΕΠ). Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι τα μεγαλύτερα διμερή πλεονάσματα καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (€156 δισ. αμετάβλητο από πέρυσι) και στις ΗΠΑ (€148 δισ. από €123 δισ.), ενώ το μεγαλύτερο έλλειμμα καταγράφηκε με την Κίνα (€67 δισ. από €68 δισ.).(εδώ)

Υποχώρησε ελαφρώς η ανεργία στην Τουρκία τον Οκτώβριο, στο 13,4% από 13,8% τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας σήμερα.Η ανεργία σκαρφάλωσε σε υψηλό 10 ετών τον Ιανουάριο του 2019, στο 14,7% καθώς η κλυδωνισμοί της τουρκικής λίρας και η ευρύτερη οικονομική αναταραχή έπληξαν την αγορά εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,9% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. (εδώ)

Ο κινεζικός διαδικτυακός κολοσσός λιανικού εμπορίου Alibaba ενισχύει τη βάση του στη Γηραιά Ήπειρο, προσκαλώντας στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του, AliExpress, ευρωπαϊκούς ομίλους. Στο στόχαστρό του τίθεται, όπως πάντα, η αμερικανική Amazon, η μεγάλη ανταγωνίστριά του, απλώς αυτήν τη φορά η μάχη δίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και για να μπορέσει να κερδίσει η Alibaba πελατεία, χρεώνει λιγότερα από την Amazon στους εμπόρους που φιλοξενεί στην πλατφόρμα της. (εδώ)

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αποκάλυψε σήμερα το όραμά του για την κοινωνία το 2030.Για τον ιδρυτή του Facebook, μέχρι το τέλος της δεκαετίας οι άνθρωποι θα έχουν εγκαταλείψει το κινητό τηλέφωνο, αντικαθιστώντας το με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και θα έχουν ευρέως πρόσβαση στην εικονική πραγματικότητα. «Φανταστείτε ότι θα μπορείτε να ζείτε στο μέρος της επιλογής σας και να εργάζεστε εύκολα σε ένα άλλο μέρος. Αν καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό για το οποίο εργαζόμαστε, η δυνατότητα αυτή θα είναι μέχρι το 2030 πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα», έγραψε. (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text