Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η κρίση της Boeing «γονατίζει» και την οικονομία των ΗΠΑ

Η κρίση της Boeing «γονατίζει» και την οικονομία των ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η κρίση της Boeing «γονατίζει» και την οικονομία των ΗΠΑ

Η κρίση της Boeing με τα καθηλωμένα 737 ΜΑΧ «γονατίζει» την αμερικανική οικονομία και θα μπορούσε να αφαιρέσει μισή ποσοστιαία μονάδα από το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2020, εκτιμά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Παρ΄όλα αυτά, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται αισιόδοξος για ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2,5%.

Οι εκτιμήσεις του, στο πλαίσιο συνέντευξη στο κανάλι Fox, είναι περισσότερο αισιόδοξες από ό,τι οι προβλέψεις πολλών οικονομολόγων, που αναμένουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα πατήσει «φρένο» το 2020, καθώς φθίνει η θετική επίδραση από τις φοροελαφρύνσεις του 2017 και την αύξηση των κυβερνητικών δαπανών.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε αυτό το μήνα το Bloomberg προβλέπουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμούς 1,8%, από 2,3% του 2019. Μάλιστα, διακρίνουν πιθανότητες 30% για μια ύφεση μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Η κρίση της Boeing με τα καθηλωμένα 737 ΜΑΧ έπειτα από δύο αεροπορικά δυστυχήματα στα τέλη του 2018 και το 2019 έχει αφαιρέσει πάνω από 50 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού ομίλου αεροσκαφών και ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα επιτραπεί στα Boeing να επιστρέψουν στους αιθέρες. Η Boeing αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αεροσκαφών στον κόσμο και μια από τις μεγαλύτερες της αμερικανικής βιομηχανίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text