Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Πήρε ζωή η νέα εταιρεία που θα διαδεχτεί την Creta Farms

Πήρε ζωή η νέα εταιρεία που θα διαδεχτεί την Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πήρε ζωή η νέα εταιρεία που θα διαδεχτεί την Creta Farms

Η εταιρεία Impala Hellas με αρχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ, ανήκει στον όμιλο Impala Invest, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Δημήτρης Βιτζηλαίος, προτιμητέος επενδυτής για την Creta Farms.

Μια νέα εταιρεία, που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση της Creta Farms, συστάθηκε πριν λίγες μέρες και φέρει την επωνυμία Impala Hellas.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της σύστασης της εταιρείας, η οποία έγινε μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης, η Impala Hellas έχει έδρα το Δήμο Περιστερίου και θα δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών αλλά και προϊόντων ζύμης και τυροκομικών.

Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτεται ολοσχερώς σε μετρητά από τη μέτοχο εταιρεία Bella Bulgaria και διαιρείται σε 5 εκατ. κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 3 ευρώ εκάστη.

Σημειώνεται ότι η νέα εταιρεία έχει ως μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο οποίος φέρεται να είναι ο προτιμητέος επενδυτής για τη διάσωση της Creta Farms. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο ότι το ενδιαφέρον από την πλευρά του επενδυτή παραμένει ζωντανό, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τις βασικές νομικές κατευθυντήριες του σχεδίου διάσωσης της αλλαντοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η «σωτηρία» της Creta Farms προωθείται μέσω των προβλεπόμενων των άρθρων 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Το άρθρο 106δ δίνει την δυνατότητα σύστασης μίας νέας εταιρείας στην οποία μεταβιβάζεται το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης του οφειλέτη. Στην νέα εταιρεία μεταβιβάζεται το ενεργητικό και ενδεχομένως μέρος των υποχρεώσεων της υπό εξυγίανσης εταιρεία, εν προκειμένω της Creta Farms.

Σχετικά με τις λοιπές υποχρεώσεις είτε αποπληρώνονται από το τίμημα της πώλησης, είτε μέρος τους διαγράφεται, είτε παραμένουν ως υποχρεώσεις του οφειλέτη.

Ανεξάρτητα από την ίδρυση της νέας εταιρείας, το κουβάρι στην υπόθεση της Creta Farms παραμένει μπλεγμένο, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξακολουθεί να αναζητείται κοινός τόπος μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτή σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Η πλευρά των τραπεζών φέρεται να επιθυμεί τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου ο οποίος θα εγκρίνει τη συμφωνία, ενώ παράλληλα ένα ακόμα σενάριο αναφέρει ότι οι τράπεζες επιθυμούν η έγκριση του σχεδίου να φέρει και τη δέσμευση των αδερφών Δομαζάκη, δηλαδή να διασφαλιστεί ότι αυτοί δεν θα εγείρουν εμπόδια επί της διαδικασίας υλοποίησης.

Η εν λόγω πρόταση φέρεται να μη βρίσκει σύμφωνο τον επενδυτή, ο οποίος θα προτιμούσε την εναλλακτική που είχε πέσει στο τραπέζι, η οποία ήθελε τις πιστώτριες τράπεζες να εξασκήσουν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν, και να προχωρήσουν στην έγκριση του σχεδίου.

Εάν τελικά οι δύο πλευρές για τον τρόπο έγκρισης της συμφωνίας θα πρέπει, μετά την γενική συνέλευση που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία θα οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο, να ακολουθήσει και νέα έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία θα εγκριθεί και το τελικό σχέδιο εξυγίανσης ώστε μετά να κατατεθεί στο δικαστήριο.

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text