Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βλέπει και φέτος η TUI

Ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βλέπει και φέτος η TUI

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βλέπει και φέτος η TUI

Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών των Γερμανών κατατάσσει και φέτος την Ελλάδα ο ταξιδιωτικός κολοσσός της TUI, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις πως το θετικό "σερί” στα τουριστικά νούμερα θα έχει συνέχεια. Όπως αναφέρει ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, σε έρευνά του για τις ταξιδιωτικές τάσεις, η ζήτηση για τους ελληνικούς προορισμούς, όπως επίσης για την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία, είναι ισχυρή για το 2020, ενώ αύξηση καταγράφουν η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Ο γερμανικός tour operator έχει ανακοινώσει πως προχωρά σε αύξηση της τάξης του 10% του αριθμού των πακέτων διακοπών στην Ελλάδα για το 2020 (συνολικά προσθέτει δύο εκατ. επιπλέον αεροπορικές θέσεις στα προγράμματα σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Αίγυπτος, το Μεξικό και η Φλόριντα). Υπολογίζεται πως ο όμιλος της TUI διακίνησε πέρσι συνολικά περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες, διαβλέποντας -ήδη από την αρχή της τουριστικής περιόδου- μεγάλη ζήτηση για διακοπές από όλες τις αγορές.

Για τη φετινή τουριστική περίοδο, οι προκρατήσεις από όλες τις αγορές έχουν ξεκινήσει, όμως πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις πωλήσεις πακέτων αναμένεται να δώσει η μεγάλη διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB, που πραγματοποιείται τον Μάρτιο.

Διεύρυνση της παρουσίας

Οι επικεφαλής της TUI έχουν δηλώσει πως διευρύνουν την παρουσία του tour operator στην Ελλάδα, ειδικά μετά την κατάρρευση του μεγάλου του ανταγωνιστή Thomas Cook. Στο αναπτυξιακό πλάνο εντάσσεται εξάλλου και η μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην Κρήτη.

Πρόκειται για την κατασκευή του νέου "Robinson Club” στην Ιεράπετρα, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ομίλου αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα στη χρονιά. Η επένδυση υπολογίζεται κατά τις πληροφορίες να αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η TUI εξαγόρασε τη θυγατρική του συνεργαζόμενου ομίλου Καράτζη Α.Ε., "Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.", κατόχου του οικοπέδου στη θέση Άγιοι Τεσσαράκοντα το 2017. Το συγκρότημα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα είναι δυναμικότητας 350 δωματίων με 800 κλίνες.

Η TUI διαθέτει στην Ελλάδα 49 ξενοδοχεία είτε ιδιόκτητα είτε κοινοπρακτικά με την Atlantica Hotels & Resorts.

Η μεγαλύτερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό

Η καταγραφή των τάσεων από την TUI και η κατάταξη της Ελλάδας στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση θεωρείται σημαντική, δεδομένου πως η γερμανική αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη "πηγή” αφίξεων για τη χώρα μας.

Το 2019, μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μετρήθηκαν 3,9 εκατ. αφίξεις από τη Γερμανία (η κίνηση ωστόσο καταγράφει μείωση κατά 8,2% σε σύγκριση με το 2018), ενώ τα έσοδα από τη γερμανική αγορά άγγιξαν τα 2,8 δισ. ευρώ. Το 2018, αντίστοιχα, οι αφίξεις Γερμανών τουριστών ήταν αυξημένες κατά 18%, φτάνοντας τα 4,4 εκατομμύρια, με την Ελλάδα να αναδεικνύεται στον δεύτερο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό για τη γερμανική αγορά.

Η έρευνα της TUI καταγράφει τέλος τη "στροφή” των ταξιδιωτών σε εξατομικευμένα πακέτα, αλλά και "πράσινα” και βιώσιμα ταξίδια, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα ανεβαίνει η ζήτηση για μακρινούς προορισμούς, όπως η Καραϊβική, η ΝΑ Ασία, οι Μαλδίβες και οι ΗΠΑ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text