Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Δύο funds χτυπούν το Μινιόν του Κουτσολιούτσου - Υψηλό το κόστος ανακατασκευής

Δύο funds χτυπούν το Μινιόν του Κουτσολιούτσου - Υψηλό το κόστος ανακατασκευής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δύο funds χτυπούν το Μινιόν του Κουτσολιούτσου - Υψηλό το κόστος ανακατασκευής

Το Μινιόν που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, ανήκει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία είναι υπόδικη για το σκάνδαλο της Folli Follie

Στο στόχαστρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει μπει το ιστορικό κτίριο του Μινιόν, το οποίο τα τελευταία 22 χρόνια παραμένει κλειστό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δύο επενδυτικά fund, ωστόσο οι διαδικασίες συζητήσεων είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, ενώ το κόστος που απαιτείται για την ανακατασκευή του είναι αρκετά υψηλό.

Το Μινιόν που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, ανήκει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία είναι υπόδικη για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Η αναβίωση του Μινιόν, θυμίζει σε πολλούς «το γεφύρι της Άρτας» καθώς όσες προσπάθειες και αν έγιναν τα τελευταία χρόνια για την αξιοποίηση του, δεν έχει προχωρήσει καμία.

Πριν από χρόνια υπήρξε συμφωνία, η οποία τελικώς ναυάγησε, ανάμεσα στο Δημόσιο και τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο για την μετεγκατάσταση των διευθύνσεων και υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια οι φήμες ήθελαν την διοίκηση της Folli Follie να εξετάζουν την επαναλειτουργία του Μινιόν ως πολυκατάστημα, ωστόσο, όπως υποστήριζαν οι ιδιοκτήτες του, οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, δεν αφήνουν περιθώρια για νέες – τέτοιου τύπου – επενδύσεις.

Ως εκ τούτου, οι όποιες εργασίες για την «επιστροφή» του Μινιόν μπήκαν στον πάγο.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο που στέγασε ένα από τα πιο γνωστά πολυκαταστήματα του προηγούμενου αιώνα, παραμένει άδειο και αναξιοποίητο από το 1998 που το Μινιόν χρεοκόπησε.

Ήταν ένα κτήριο-στολίδι στην περιοχή της Ομόνοιας, το οποίο στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Ειδικά τα Χριστούγεννα το Μινιόν ήταν αγαπημένος προορισμός για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τότε άνοιγε ο έκτος όροφος του κτηρίου που ήταν γεμάτος παιχνίδια αλλά και με ένα Άγιο Βασίλη που έβγαινε φωτογραφίες με τους μικρούς του φίλους.

Το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1980 όταν μετά από εμπρησμό άρπαξε φωτιά αλλά «αναστήθηκε» σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το 1998 και έπειτα ανακοινώθηκαν πολλές φορές διάφορα σχέδια αξιοποίησης του τα οποία όμως δεν προχώρησαν.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text