Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τον υποψήφιο επενδυτή

Creta Farms: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τον υποψήφιο επενδυτή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τον υποψήφιο επενδυτή

Εντατικές συναντήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ των Τραπεζών και του υποψηφίου στρατηγικού επενδυτή σύμφωνα σχετική ανακοίνωση της Creta Farms. Η εταιρεία αναφέρει και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό πως στο πλαίσιο της ανάδειξης στρατηγικού επενδυτή για την εξυγίανση της υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από δύο επενδυτικά σχήματα και αυτή τη στιγμή οι τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με έναν εκ των δύο επενδυτών.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω εξέλιξη ως προς την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒEΕ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια  της από 51/08.01.2020 Επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό επί των κατωτέρω:

1. Με την από 19.11.2019 ανακοίνωσή της η Εταιρεία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι (α) έληξε η προθεσμία που είχε ταχθεί στους υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του ενεργητικού της Εταιρείας και (β) ότι υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από δύο επενδυτικά σχήματα. Ακολούθως, με την  από 04.12.2019 ανακοίνωσή της η Εταιρεία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό (α) ότι, στο πλαίσιο ανάδειξης στρατηγικού επενδυτή για την εξυγίανση της Εταιρείας, υποβλήθηκαν στις Τράπεζες ανανεωμένες δεσμευτικές προσφορές από τα δύο επενδυτικά σχήματα και (β) ότι θα ακολουθούσε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών αυτών από τις Τράπεζες σε συνεργασία με την ΕΥ, όπως προβλεπόταν από τους όρους της σχετικής διαδικασίας. Σε συνέχεια των πιο πάνω αναφερθεισών ανακοινώσεων με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι οι Τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, με ένα από τα δύο επενδυτικά σχήματα, η προσφορά του οποίου κρίθηκε προτιμητέα, τόσο ως προς την τελική διαμόρφωση της συμφωνίας εξυγίανσης, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτής και ότι από την επιτυχή κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων εξαρτάται και η ανάδειξη του οριστικού στρατηγικού επενδυτή. Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιούνται εντατικές συναντήσεις μεταξύ των Τραπεζών και του υποψηφίου στρατηγικού επενδυτή, στον οποίο έχουν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, πληροφορίες αλλά και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας για να καταστεί εφικτή η διαπίστωση αλλά και η πλήρης εκτίμηση του συνόλου του ενεργητικού της Εταιρείας. Η Εταιρεία θα ενημερώσει, όπως υποχρεούται, το Επενδυτικό Κοινό για κάθε περαιτέρω εξέλιξη ως προς την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

2. Σε συνέχεια της από 20.09.2019 ανακοίνωσης της Εταιρείας, με την οποία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικός έλεγχος, που διενεργείται από την Deloitte Business Solutions AE αναφορικά με την Εταιρεία και λοιπές εταιρείες του ομίλου, καθώς και σε συνέχεια σχετικής συνάντησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σας ενημερώνουμε ότι οι Τράπεζες και η Εταιρεία έχουν λάβει αναμορφωμένη οικονομική προσφορά από την ως άνω εταιρεία για το ύψος της αμοιβής της και διερευνάται η εξεύρεση των απαραιτήτων πόρων, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή και η παράδοση των πορισμάτων του ελέγχου.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text