Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | JPMorgan: Τι περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες το 2020

JPMorgan: Τι περιμένει για τις ελληνικές τράπεζες το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται «στο μονοπάτι της ομαλοποίησης» επισημαίνει η JPMorgan, επικαλούμενη την επιστροφή των καταθέσεων στο σύστημα, τις νέες χορηγήσεις , αλλά και τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων. Υπολογίζει δε ότι έως το 2022 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα έχουν χορηγήσει νέα δάνεια ύψους 70 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan αν και το ποσοστό των κόκκινων δανείων παραμένει υψηλό, ο ρυθμός μείωσής τους είναι «ενθαρρυντικός». Σημειώνεται ότι στο σύνολό τους τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας βλέπουν πτώση των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων σε μονοψήφιο ποσοστό τα επόμενα χρόνια. Στα θετικά για τον τραπεζικό κλάδο και η ανάκαμψη των τιμών των ακινήτων, η οποία ενισχύει την αποτίμηση των collaterals.

Η εικόνα για τις συστάσεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για τις μετοχές των τραπεζών είναι πάντως μεικτή, αφού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχέδιο του κάθε ιδρύματος για την μείωση των κόκκινων δανείων, την ποιότητα του ενεργητικού, αλλά και το πόσο έχει ήδη «τρέξει» ο κάθε τίτλος στο χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές της JPMorgan διατηρούν τη σύσταση «υπεραπόδοσης» (overweight) για την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, κάτι που σημαίνει ότι περιμένει επιδόσεις υψηλότερες της αγοράς και ουσιαστικά ισοδυναμεί με παρότρυνση αγοράς της μετοχής. Ορίζει την τιμή στόχο για την EτΕ στα 3,90 ευρώ (περιθώριο ανόδου 37%) και για την Eurobank στα 1,30 ευρώ (περιθώριο ανόδου έως και 49%).

Στην περίπτωση της Alpha Bank η σύσταση είναι «ουδέτερη», που ισοδυναμεί με σύσταση διακράτησης) και ορίζει την τιμή στόχο στα 1,5 ευρώ, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς η JPMorgan θέτει την τιμή στόχο στα 2,4 ευρώ με σύσταση «υποαπόδοσης» (underweight).

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text