Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 13/1/2010) να κινείται εντός του οριζοντίου καναλιού αναμονής των 915-930 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 13/1/2010) να κινείται εντός του οριζοντίου καναλιού αναμονής των 915-930 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ουδέτερη χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,46% (στις 919 μονάδες) και μέτριο τζίρο (56 εκατ) κυμάνθηκε για 10η μέρα στο οριζόντιο κανάλι αναμονής – παγίωσης ΤΡ των 915-930 μονάδων (κοίτα γράφημα).

Επειδή το κανάλι βρίσκεται στα ψηλά έτους δηλαδή, υπό σαφή ανοδική τάση, και το ίδιο ισχύει και για τους κύριους ξένους δείκτες, θα είναι πιο πιθανό να διασπασθεί αυτό ανοδικά δημιουργώντας νέο ανοδικό κύμα προς τις 950 μονάδες.

Η πιθανολογούμενη άνοδος θα αναβληθεί ή και θα ματαιωθεί αν ο ΓΔ γυρίσει άμεσα και έντονα καθοδικά διασπώντας προς τα κάτω την στήριξη των 915 μονάδων και ακόμα χειρότερα αν διασπάσει καθοδικά το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 14/1/2010

Το πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικές ήταν σήμερα περίπου τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικές το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΜΙΓ και ΑΒΑΞ σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% όπως και δυο μετοχές, οι ΜΛΣ και ΑΛΜΥ που σημείωσαν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : παρά του ότι ο ΓΔ έκλεισε πτωτικά, τρεις μετοχές εντυπωσίασαν σήμερα με τις ανόδους τους και  τους όγκους τους, ήταν οι ΜΙΓ, ΑΒΑΞ και ΠΕΙΡ. H πρώτη πλησίασε την έγκυρη αντίσταση των 0,113 ευρώ, ο δεύτερος διέσπασε την αντίσταση των 0,74 ευρώ και η τρίτη απομακρύνθηκε προς τα πάνω από την έγκυρη αντίσταση των 3,15 που διέσπασε την Παρασκευή.

Σήματα αγορών έδωσαν σήμερα ο αναφερθείς ΑΒΑΞ συν τον ΣΑΡ που διέσπασε ανοδικά αγκίστρι του. Ο ΣΑΡ θεωρούμε, βλέποντας το γράφημά του, ότι έχει ανοδικό δρόμο.

Πολιορκεί ανοδικά έγκυρη αντίσταση η ΤΕΝΕΡΓ και καθοδικά έγκυρη στήριξη η ΕΥΔΑΠ.

Νέα υψηλά εποχής πέτυχαν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΠΕΙΡ, ΙΚΤΙΝ και ΕΧΑΕ ενώ καμία δεν σημείωσε νέα χαμηλά επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τάση.

Τέλος, συσσωρεύσεις διακρίναμε στις παραπάνω 4 μετοχές που πέτυχαν νέα υψηλά εποχής.

Θα επανέλθουμε αύριο βράδυ ελπίζοντας να κρατηθεί η στήριξη των 915 μονάδων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text