Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Audiovisual: Πενταετές πλάνο και στο… βάθος placement

Audiovisual: Πενταετές πλάνο και στο… βάθος placement

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έντονη κινητικότητα σε επιχειρηματικό επίπεδο επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Audiovisual: Ίδρυση και εξαγορές εταιρειών, απορροφήσεις θυγατρικών, είσοδος στο Internet Of Things, νέες δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μόνο κατά τους τελευταίους μήνες:

Η εισηγμένη απορρόφησε τις θυγατρικές της Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα και International Gaming and Entertainment.

Ιδρύθηκε η εταιρεία Anadisis Smart (λογισμικό-εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης) ενώ η θυγατρική της Οφισμαρτ εισέρχεται δυναμικά στις υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων.

Η Audiovisual ανακοίνωσε πως εισέρχεται μέσω της θυγατρικής της Globalsat στο χώρο του Internet of Things (IoT), παρέχοντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες, τεχνολογικές, ψηφιακές λύσεις.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας Kristelcom Investment.

Και όλα αυτά από μια εισηγμένη εταιρεία, την οποία η πλειονότητα των επενδυτών είχε «ξεχασμένη» εδώ και χρόνια, όχι λόγω των ζημιογόνων αποτελεσμάτων της (διαθέτει μεγάλα μερίδια σε αρκετές ενδιαφέρουσες αγορές) αλλά επειδή το ποσοστό του βασικού μετόχου υπερβαίνει ήδη το 90% (κυκλοφορούσαν σενάρια για αποχώρηση από το ΧΑ).

Κόντρα πάντως στα προαναφερθέντα παλαιότερα σενάρια, η διοίκηση της εισηγμένης διοργανώσει στις 24 Ιανουαρίου συνέντευξη τύπου καλώντας δημοσιογράφους, αναλυτές και χρηματιστές, με θέμα «παρουσίαση πενταετούς πλάνου 2020-2024».

Σύμφωνα τώρα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση της Audiovisual δεν έχουν καμιά πρόθεση να βγάλουν τη μετοχή της από το ταμπλό του ΧΑ και αντίθετα, ανακοινώνεται με κάθε επισημότητα το νέο πενταετές της πλάνο με στόχο να διατεθούν μέσω placements μετοχές στην αγορά και έτσι να μειωθεί το πολύ υψηλό ποσοστό των βασικών μετόχων.

Πηγή: euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text