Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

Αύξηση κύκλου εργασιών και πλήρη απορρόφηση των επιπτώσεων από τη μείωση της διεθνούς τιμής του χάλυβα πέτυχε το 2019 η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας. Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για τη φετινή οικονομική χρήση.

Αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 15% και διατήρηση της περυσινής κερδοφορίας σημείωσε το 2019 η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας, απορροφώντας πλήρως την πτωτική πορεία που σημείωσε η τιμή του χάλυβα στις διεθνείς αγορές.

Η Γενική Εμπορίου δραστηριοποιείται στην αγορά του υδραυλικού εξοπλισμού (και δευτερευόντως στον χώρο των φωτοβολταϊκών πάρκων), με τον όγκο των εργασιών της να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το ύψος των επενδύσεων που υλοποιείται στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, καθώς σημαντικό τμήμα των προϊόντων της κατευθύνεται στο εξωτερικό. Παράγοντας επίσης που επηρεάζει το ύψος των κερδών της εταιρείας είναι και η τιμή του χάλυβα στις διεθνείς αγορές, καθώς η εισηγμένη διαθέτει αποθέματα σε προϊόντα που παράγονται από το συγκεκριμένο μέταλλο (άνοδος/πτώση της τρέχουσας τιμής του μετάλλου επηρεάζει πτωτικά/αρνητικά το μεικτό περιθώριο κέρδους).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Εμπορίου κατάφερε πέρυσι να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά περίπου 15%, με μεγάλο ποσοστό αυτών των πωλήσεων (μεταξύ 40% και 50%) να κατευθύνεται άμεσα ή έμμεσα (μέσω πελατών της από την Ελλάδα) σε χώρες του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη) φαίνεται πως θα κυμανθεί περίπου στα περυσινά επίπεδα, απορροφώντας πλήρως την επίπτωση από την πτωτική πορεία της τιμής του μετάλλου στις διεθνείς αγορές.

Οσο για τις προσδοκίες της εισηγμένης για τη φετινή οικονομική χρήση, αυτές φαίνεται πως είναι ανοδικές.

«Η πορεία των εργασιών μας επηρεάζεται από το πόσες επενδύσεις θα γίνουν στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Αν, για παράδειγμα, προχωρήσει το project του Ελληνικού αλλά και άλλα επενδυτικά σχέδια, το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμεθα θα βελτιωθεί. Γενικότερα, οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές και από την πλευρά μας μπορούμε με βάση την υπάρχουσα παραγωγική δυναμικότητά μας να σηκώσουμε πολύ μεγαλύτερο όγκο εργασιών από τον τρέχοντα. Παράλληλα, η ρευστότητά μας κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και οι σχέσεις μας με το τραπεζικό σύστημα είναι άριστες. Σε ό,τι αφορά την τιμή του χάλυβα, η πτώση που σημείωσε πέρυσι οδήγησε μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις του κλάδου σε ζημιές, ενώ εμείς κλείσαμε τη χρονιά με κέρδη. Η τιμή του μετάλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα και έτσι αν τελικά αυξηθεί μέσα στο 2020, τότε αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη θετική εξέλιξη για εμάς», δηλώνουν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text