Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Citi: Σύννεφα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες- Τι βλέπει στις ελληνικές

Citi: Σύννεφα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες- Τι βλέπει στις ελληνικές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρνητική παραμένει η Citigroup για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο στο σύνολό του και διατηρεί την ουδέτερη σύστασή της για τις εγχώριες τράπεζες. Οι τράπεζες στην Ευρώπη, με τις χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων και την επιβράδυνση των οικονομιών τους, είναι πιθανόν να δεχθούν επιπρόσθετη πίεση στα επιχειρηματικά τους μοντέλα, επισημαίνει.

Οι χαμηλές αποτιμήσεις σημαίνουν, όπως αναφέρει ο οίκος, ότι οι τράπεζες διαθέτουν υψηλή στάθμιση στους δείκτες αξίας παντού και η πρόσφατη άνοδός τους ήταν βασικός οδηγός πίσω από την αλλαγή θέσεων υπέρ της αξίας έναντι της ανάπτυξης (value / growth rotation).

Αν και σε άλλες εκθέσεις του οίκου φαίνεται να προβλέπει την περαιτέρω μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, η Citi δεν θέτει νέες τιμέςστόχους για τις εγχώριες τραπεζικές μετοχές. Αυτή η εξέλιξη θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετική επανατιμολόγηση των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες και φθηνότερο κόστος κεφαλαίων.

Τι προβλέπει ο διεθνής οίκος για τις ελληνικές τράπεζες:

Alpha Βank: Για την Alpha Bank ΑΛΦΑ η Citi διατηρεί την τιμήστόχο σε 1,90 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk) με μικρό περιθώριο ανόδου. Eurobank: Η τιμή-στόχος για τη Eurobank διατηρείται σε 1 ευρώ (Neutral/High Risk), με 15% ανοδικό περιθώριο. Εθνική Τράπεζα: ΕΤΕ Για την Εθνική Τράπεζα, η τιμή-στόχος που δίνει η Citi είναι τα 2,80 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk). Τράπεζα Πειραιώς: Η νέα τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ είναι τα 3,30 ευρώ ανά μετοχή (Neutral/High Risk).

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text