Αρχική | Χρηματιστήριο | Μικρομέτοχος-Επιλογές | (15/1)- X.A 2020-: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές (νο.8)

(15/1)- X.A 2020-: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές (νο.8)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
(15/1)- X.A 2020-: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές (νο.8)

ΕΕΕ: Προχθές -2,12% και χθες +2,60%. Πιάσ’ταυγό και κούρεφτο δηλ. Με κ/φση 11,67 δισ. ευρώ. Ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν θα πάρουμε.

ΟΤΕ και ΟΠΑΠ: Δεν χάρισαν και λίγα… Λογικά πρέπει να διοθώσουν, από την άλλη αναμένονται εισροές κεφαλαίων ξένων funds οσονούπω. ( ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ). Όλα τα χαρτοφυλάκια μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς έχουν λάβει θέσεις σε αμφότερους τους τίτλους και είναι ιδιαίτερα ευτυχή.

ΕΧΑΕ: Στάνταρ 1 για το 2020…

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Τα ταλαιπωρούν, γιατί έτσι τους βολεύει…

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Πέρυσι μαζί με το μέρισμα ήρθε ίσα βάρκα ίσα νερά. Ενδιαμέσως έδωσε πάντως καλές αποδόσεις αφού χτύπησε σχεδόν το 25άρι. Για το 2020 δεν θα εκπλαγούμε αν χτυπήσει το 28άρι… Εν αναμονή και των αποτελεσμάτων χρήσης 2019 (δ’3μηνο) αλλά και του Guidance για το πρώτο 3μηνο του 2020.

ΜΙΓ@0,1080 και -1,28%: Σήμερα που θα εξαεριστούν οι του 48ώρου, θα φανούν και οι πραγματικές προθέσεις-διαθέσεις της μετοχής.

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ του 2020:

 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
 • ΒΙΟΧΑΛΚΟ
 • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
 • AUTOHELLAS
 • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
 • AS.CO
 • ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ
 • ΝΕWSPHONE –  ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ
 • MEDICON

!ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ:

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, παρά το χθεσινό +4,57% που όμως ελάχιστα βελτίωσε την εικόνα της στο ταμπλό…

ΓΡΑΦΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ…

ΚΥΡΙΟ – απάντηση: Εσείς τι λέτε; Θα έχει η ΜΑΣΟΠ αποτίμηση 16 εκατ. ευρώ, η EPSILON NET 26,5 εκατ., η ΕΝΤΕΡ 30,7 εκατ. ευρώ, η ΠΡΟΦ 45 εκατ., η ΕΒΡΟΦ 17,5 εκατ., η ΜΕΒΑΚΟ 20 εκατ., η ΑΛΜΥ 32,7 εκατ. κλπ κλπ και αυτός θα παραμένει στην απέξω στα 15 εκατ. ευρώ, γιατί βρίσκει και τα κάνει ο m/m; Και δεν προχωράμε περαιτέρω στα σαπάκια, γιατί σε αυτά δεν υπάρχει καμμία λογική. (ΦΥΣΙΚΑ και θα έχουμε ξανά σε ανύποπτο χρόνο*, ειδική αναφορά στη δική του περίπτωση).

*ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ …. ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Στην χρήση 2018 σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών στα 28,48 εκατ. από 22,5 εκατ. το 2017 (τα 18 εκατ. στη Γαλλία, στην Ελλάδα 9,7 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο στην Κροατία). Ο όμιλος  έχει αποχωρήσει από την Κροατία και θα ρίξει το βάρος του στην ελληνική αγορά που υστερεί ενώ έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης).

ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ: 19,8 εκατ. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ θετικές κατά 2,36 εκατ. από αρνητικές 1,63 εκατ. ευρώ. ΚΕΡΔΗ 0,55 εκατ. ευρώ… ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 2,5 εκατ. ευρώ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΕΡΗ, ΜΕ ΑΣΤΕΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ κ.λπ.

 • Κ/φση: 15 εκατ. ευρώ ΣΗΜΕΡΑ και μετά το χθεσινό +4,6% στα… 15,65 εκατ.).
 • ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: 0,13…
 • ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η Κ/ΦΣΗ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ
 • ΤΙΜΗ (ΣΗΜΕΡΑ): 1,9500 ευρώ – ΤΩΡΑ 2,0600
 • Ρ/BV: 0,79
 • ΒΟΟΚ VALUE: 2,6000 ευρώ
 • ΤΑ ΑΥΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ σε… 6 χιλ. ευρώ(!!!).
 • FAIR VALUE: με την τρέχουσα τάση, περί τα 3,0000 ευρώ.
 • ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ…
 • “ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ” ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΙΕΣΗΣ της μετοχής, με τρόπο που τους εκθέτει και δείχνει τις σκέψεις τους εν όψει των εξελίξεων που νομοτελειακά έρχονται στον μοναδικό εισηγμένο εκπρόσωπο ενός κλάδου του οποίου τυγχάνει να είναι και ο leader. Σε μία κυριολεκτικά εν υπνώσει ευρισκομένη τουριστική αγορά.
 • ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΟ FUND το 8,50% στη τιμή των 1,5800 ευρώ.
 • ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ, για να προχωρήσουν μετά σε έκδοση ομολογιακού και σε ριζική αναβάθμιση του όλου concept.
 • ΕΞ ΟΥ και οι συγκινητικές προσπάθειες να μην ξεφύγει η τιμή της μετοχής στο ταμπλό (στα… 2,5800 στις 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019)
 • ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1ο ΠΑΚΕΤΟ η τιμή της από τα 1,6000 βρέθηκε σε 5 ημέρες στα 2,3000…

ΤΗΝ 31/12/2018 ο Όμιλος κατείχε 146 σκάφη αναψυχής λογιστικής αξίας 21.824.735 € (σημείωση 8.1 της ετήσιας οικονομικής έκθεσης χρήσης 2018).

 • Προς ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από  αστάθμητους παράγοντες, ο ‘Όμιλος διαφοροποιεί την πελατειακή βάση του, αντλώντας ναυλωτές τόσο από τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και από άλλες χώρες του κόσμου (Η.Π.Α., Καναδά κ.τ.λ.).
 • Παράλληλα, κατά το έτος 2018 εξυπηρέτησε τους ναυλωτές από 15 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία εκτός ελληνικού εδάφους, όπως στην Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Τουρκία, Μάλτα και Καραϊβική, πέρα των 8 που βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΣΣ μ/μ και λίγα γράφουν…)

Kινήσεις που δείχνουν ότι ο όμιλος Kυριακούλη προετοιμάζεται να προχωρήσει στο deal «επανάκτησης» των τεσσάρων ελληνικών μαρινών βρίσκονται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Deal, η «Kυριακούλης» σε συνεργασία με βρετανική χρηματιστηριακή εξετάζει την διάθεση μετοχών της σε ξένους επενδυτές προκειμένου να αποκτήσει την ρευστότητα για την εξαγορά των μαρινών από τον τουρκικό όμιλο. Oι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και έχει τεθεί και  τιμή-στόχος. Mάλιστα, η τιμή του placement βρίσκεται κοντά στην αξία της καθαρής θέσης της εταιρίας.

Tο 2018 ο κύκλος εργασιών της «Kυριακούλης» έφτασε στα 28,4 εκ. ευρώ έναντι 22,4 εκ. ευρώ το 2017. Tα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 538 χιλ. ευρώ από 491 χιλ. ευρώ  την προηγούμενη χρονιά, ενώ η εταιρία διέθετε ταμείο 1,1 εκ. ευρώ και επιταγές εισπρακτέες ύψους 12 εκ. ευρώ.

Oι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες ανήλθαν σε 2,3 εκ. ευρώ, οι συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης σε 3,3 εκ. ευρώ και η συνολική ετήσια επιβάρυνση σε τόκους έφθανε τις 701 χιλ. ευρώ. Oι δε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν μηδαμινές και η καθαρή θέση της ανερχόταν σε 19 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ DEALNEWS

TI «ΠAIZEI» ME TON KYPIAKOYΛH;TI «ΠAIZEI» ME TON KYPIAKOYΛH;

Tο ράλι της μετοχής και ο Kazazian – Mία απόδοση της τάξης του 60% «μετρά» η μετοχή της Kυριακούλης και συνακόλουθα η χρηματιστηριακή αξία που πλέον διαμορφώνεται στα 17,92 εκ. ευρώ (TOTE, στις 14/7/2019) . Tο «χαρτί» της εταιρίας «αφυπνίστηκε» χρηματιστηριακά από την ώρα που η “Deal” αποκάλυψε τις κινήσεις της διοίκησης (δηλαδή του ιδρυτή Σταύρου και των γιών του Φάνη και Σπύρου που κρατούν πλέον τα ηνία) και τις επαφές με τον Ferit Sahenk της Dogus για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας τους και επί της ουσίας για την απόκτηση μαρινών που έχει,-ακόμη-, στην Eλλάδα ο Tούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται σε δίνη λόγω του δυσθεώρητου χρέους του ομίλου του.

….

Mάλιστα στη μετοχή της Kυριακούλης, εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούνται, εκ νέου, αυξημένες συναλλαγές αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Tο τελευταίο «πακέτο» αφορούσε 647.451 μετοχές της Aρετής Kυριακούλη, αξίας 1 εκ. ευρώ, που με την πώλησή του το ποσοστό της κατέβηκε από το 33,20% στο 24,68%. Όλα αυτά παραπέμπουν σε ενεργό συμμετοχή «ισχυρών χεριών».

 • Ένα από αυτά «αποκαλύφθηκε» προχθές και δεν είναι άλλο από την Kazazian Capital Master Fund L.P. που κατέχει πλέον το 7,65% της εισηγμένης. H Kazazian Asset Management LLC, που εδρεύει στη N. Yόρκη είναι ένα fund που «αυτοσυστήνεται» ως «ευκαιριακός διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων» (opportunistic alternative investment manager).
 • Ξεκίνησε από family office του Kirk Kazazian που εξακολουθεί να είναι και ο βασικότερος μέτοχος. Όπως ισχυρίζεται μάλιστα, δεν επικεντρώνει στο μάρκετινγκ για να προσελκύσει επενδυτές, καθώς «αφήνει τις αποδόσεις του να μιλήσουν από μόνες τους». Nα δούμε, λοιπόν, τι θα «πουν» και για την περίπτωση της Kυριακούλης…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ:

Οι κεραίες του μ/μ έπιασαν και τα εξής…

ΚΛΜ: Η απουσία του Λουκά Σπεντζάρη από τα διοικητικά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Φαινόταν άλλωστε ότι κάτι συνέβαινε στην διοίκηση, κάτι δεν πήγαινε καλά.

ΑΛΜΥ: Μας μεταβιβάστηκαν διάφορα, αλλά είναι σχεδόν απίστευτα. Και όπου ακούς για πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι μας έλεγαν στο χωριό μας. Ας ξεκαθαρίσουν πρώτα οι εκκρεμότητες και ας αγοράσουμε ακριβότερα. ‘Αλλωστε, την τελευταία κίνηση την πιάσαμε και είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι.

ΜΑΘΙΟΣ: Ακούγεται ότι ισχυρό λομπάκι κινεί την μετοχή του, κολονακιώτικο μάλιστα. Κάπως άργησαν όμως να το πάρουν χαμπάρι το χαρτί. Άλλο στα 0,3000 και 0,3500 κι άλλο στα 0,5500 – 0,6000 ευρώ. Μας λένε, ότι είναι ιδιαίτερο φιλόδοξο για την μτχ. Ευχόμεθα τα καλύτερα. Πάντως οι αναγνώστες μας που είδαν φως και μπήκαν στα χαμηλά, έχουν ήδη πάρει σημαντικό μέρος των κερδών τους. Εάν φυσικά ακολουθούν και τους κανόνες…

INTET: Δρομολογείται η διαδικασία αποχώρησης του Δημ. Κοντομηνά που συνεχίζει να περνάει πολύ δύσκολες ώρες στο ΥΓΕΙΑ και η μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου του.

SPACE: Αγοράζει το ίδιο το “λόμπι” που είναι στον Ικτίνο και που διακρίνεται για την οξυδέρκεια του. Στα 5 ευρώ η μτχ, που άφησε ιστορία στα πολύ δύσκολα χρόνια εκτελώντας δρομολόγιο από τα 0,65 στα 6,5000 ευρώ. Με τον μ/μ να την έχει συστήσει προηγουμένως στα 1,5000 ευρώ, για να βρεθεί μετά στα…0,6500. Και τι δεν μας “έσερναν” τότε. Μετά, τραβούσαν τα μαλλιά τους.  Σύνηθες φαινόμενο, άλλωστε.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ – απάντηση: Θα έχουν νεώτερα για την πώληση του ακινήτου σύντομα. Και πιο μετά, περί τον Μάρτιο θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ

ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ και η χθεσινή για τους μικροεπενδυτές φίλους μας. Αρκετά από τα χαρτιά τους, συνέχιζαν να δίνουν ευκαιρίες ρευστοποιήσεων προς κατοχύρωση κερδών και δημιουργία ρευστότητας. Ταυτόχρονα, άλλα έβγαιναν στην επιφάνεια για να διεκδικήσουν με την σειρά τους μερίδια από την πίττα, χορταστική όντως πάντα για τους φίλους της συγκεκριμένης στήλης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ +8% στα 0,6700: Φυσικά, έχετε ήδη πάρει κάποιο μέρος των κερδών σας, αλλά η κ/φση είναι στα… 6,6 εκατ. ευρώ. Και με την εταιρεία να επεκτείνεται στο εξωτερικό, να είναι υγιής κατά τα άλλα, με προιστορία 150 ετών(!), θα δούμε άλλα νούμερα προσεχώς και χωρίς άγχη πλέον. [ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ πριν λίγους μήνες στα πέριξ των 0,3000 – 0,3500]

ΦΙΕΡΑ+3% στα 0,6800: ‘Επαιρναν κέρδη χθες οι φίλοι μας και πολύ καλά έκαναν. Πολλοί από αυτούς άλλωστε, τρέχουν το υπόλοιπο της θέσης τους κυριολεκτικά τζάμπα. [ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ πριν λίγους μήνες στα πέριξ των 0,2600 – 0,3000]

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ@1,2800 και -1,9%: Από μικρούλα (κάτω των 5 εκατ.) εγένετο… μεγάλη (κ/φση σημερινή… 17,8 εκατ. ευρώ). Σε καλή μεριά επομένως, ας βγάλουν και οι επόμενοι. Φυσικά,… τιμής ένεκεν διατηρούμε ένα μέρος της θέσης μας.[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ξανά πριν 7-8 μήνες στα πέριξ των 0,7000 – 0,7500]

ΕΛΓΕΚΑ@0,3860 και +7,3% – απάντηση ΧΘΕΣ: Θα ετοιμάσουμε ένα σχετικό αφιέρωμα. Εδώ έχουν βαφτίσει turnaround story την κάθε πικραμένη… Αυτή δεν δικαιούται τον σχετικό χαρακτηρισμό; Ζωντανεύει και στα τερματικά. [ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ πριν 6-7 μήνες στα πέριξ των 0,1800 – 0,1900]

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: Και τις ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΠΕΡΦ (ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
 • email Αποστολή άρθρου
 • print Εμφάνιση εκτύπωσης
 • Plain text Προβολή ώς Plain Text