Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά την σημερινή συνεδριαση, Τετάρτης, 15/1/20, ο ΓΔ δείχνει να ετοιμάζεται για νέα υψηλά

Μετά την σημερινή συνεδριαση, Τετάρτης, 15/1/20, ο ΓΔ δείχνει να ετοιμάζεται για νέα υψηλά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική ήταν  η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή άνοδο +0,54%, με μεγάλους τζίρους, 90 εκατ, και με τους κύριους ξένους δείκτες σε ισχυρή ανοδική τάση (οι αμερικανικοί Dow και Nasdaq στα ουράνια, ο πρώτος πάνω από τις 29.000 μονάδες και ο δεύτερος πάνω από τις 9000 μονάδες).

Όλα φαίνονται ευνοϊκά για νέα υψηλά και στον ΓΔ καθώς απέχει μόνον δύο μονάδες από την πρόσφατη κορυφή των 930, ο OBV ου ΧΑ βρίσκεται σε ανοδική τάση και οι ξένοι δείκτες, όπως είπαμε, σε υψηλά 12μήνου.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 16/1/2020

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Καθώς ο ΓΔ έκλεισε σήμερα με μικρή μόνον άνοδο, ο λόγος ανοδικών / καθοδικών μετοχών ήταν 6 προς 4. Τρεις μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΠΡΟΦ και ΟΤΟΕΛ, έκλεισαν με μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο, όμως τον πλησίασαν οι, ΕΥΡΩΒ με μεγάλη άνοδο +4,60% και μεγάλο όγκο σχεδόν 15 εκατ τεμαχίων αντιδρώντας από την υπερπωλημένη θέση που βρισκόταν, γενικά όλες οι τραπεζικές μετοχές πλην της χθες εκτιναχθείσας ΠΕΙΡ, σήμερα εντυπωσίασαν με την δύναμή τους. Επίσης και οι ΣΕΝΕΡ και ΟΤΟΕΛ.

Καμία μετοχή δεν διέσπασε σήμερα έγκυρη αντίσταση – υψηλό τριμήνου ώστε να δώσει μεσομακροπρόθεσμο σήμα αγορών αλλά την πλησιάζουν οι ΒΙΟ και ΟΛΠ.

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα οι, ΠΡΟΦ, ΟΤΟΕΛ, ΕΕΕ, ΣΕΝΕΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΒΑΞ και ΑΡΑΙΓ ενώ καμία μετοχή δεν σημείωσε χαμηλά τριμήνου.

Τα 2/3 των σημερινών συνολικών συναλλαγών τα έκαναν 4 μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΟΠΑΠ.

Ο Δείκτης Τραπεζών παρά την σημερινή μεγάλη άνοδο +2,80%, απέχει αρκετά από το υψηλό Νοεμβρίου των 920 μονάδων (σημερινό κλείσιμο 874 μονάδες) παραμένοντας σε τρίμηνη φάση συσσώρευσης μεταξύ των 830 και 920 μονάδων. Αν καταφέρει ο ΔΤΡ και πετύχει νέο υψηλό άνω των 920 μονάδων, τότε ο ΓΔ θα έχει πλησιάσει τις 1000 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text