Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αγώνας δρόμου από την Briq για να επενδύσει 37 εκατ. ευρώ

Αγώνας δρόμου από την Briq για να επενδύσει 37 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγώνας δρόμου από την Briq για να επενδύσει 37 εκατ. ευρώ

Κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητα για τοποθετήσεις με υψηλή απόδοση και η διοίκηση της Briq Properties επιταχύνει τις κινήσεις της μέσα στο 2020.

«Ανεβάζει στροφές» η διοίκηση της Briq Properties ΑΕΕΑΠ, έχοντας εκπονήσει ένα ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα για το 2020. Στόχος είναι ο διπλασιασμός του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου ακινήτων της εισηγμένης του κ. Θεόδωρου Φέσσα, μετά και την εξασφάλιση επιπλέον κεφαλαίων της τάξεως των 37 εκατ. ευρώ, μετά την επιτυχία της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανέρχεται σε σχεδόν 60 εκατ. ευρώ αξίας, χάρη στη σημαντική επενδυτική δραστηριότητα της εισηγμένης, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι το τέλος του έτους, όταν καταβλήθηκαν συνολικά 14 εκατ. ευρώ για την απόκτηση σειράς ακινήτων, κυρίως γραφεία, αλλά κι ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας Mr. And Mrs. White στην Κέρκυρα, το τρίτο της Briq μετά από τα αντίστοιχα στην Πάρο και την Τήνο.

Η επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας κρίνεται απαραίτητη, καθώς η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι το «παράθυρο» για την εξασφάλιση ευκαιριών στην αγορά όλο και περιορίζεται χρονικά, με το 2020 να αποτελεί ίσως τον τελευταίο χρόνο, που θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια, οι αγορές των ΑΕΕΑΠ θα αρχίσουν να περιορίζονται και να είναι όλο και πιο επιλεκτικές, καθώς οι αποδόσεις θα έχουν συμπιεστεί πλέον αρκετά. Η έμφαση της Briq αναμένεται να είναι κτίρια γραφείων εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, ακίνητα logistics κυρίως προς την περιοχή του Ασπροπύργου, όπως επίσης και ξενοδοχειακά ακίνητα, κυρίως σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς, όχι όμως και σε Μύκονο, ή Σαντορίνη, όπου εκτιμάται ότι οι αποτιμήσεις είναι πλέον απαγορευτικές για την εξασφάλιση των αποδόσεων που αναζητούν οι ΑΕΕΑΠ.

Οι κινήσεις της εισηγμένης αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν υπολογιστεί ότι πλέον, μεταξύ των μετόχων της περιλαμβάνονται ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ασφαλιστικές εταιρείες, δηλαδή θεσμικοί επενδυτές με ιδιαίτερα συντηρητικό επενδυτικό προφίλ. Οι εν λόγω φορείς συμμετείχαν μαζικά στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας αντλήθηκαν συνολικά 50 εκατ. ευρώ. Συνολικά κάλυψαν το 60% της ιδιωτικής τοποθέτησης στην οποία προχώρησε η εταιρεία (πέραν δηλαδή του ποσού που συνεισέφεραν οι βασικοί μέτοχοι μέσω της άσκησης των δικών του δικαιωμάτων).

Παράλληλα, ακριβώς επειδή οι βασικοί μέτοχοι δεν άσκησαν, όπως είχε άλλωστε γνωστοποιηθεί, το σύνολο των δικαιωμάτων τους, η μετοχή της Briq προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή διασπορά, της τάξεως του 45,6%. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων του κ. Φέσσα, υποχώρησε σε 37,59%, ενώ εκείνο της κ. Κουτσουρέλη, μειώθηκε σε 16,82%, δηλαδή αθροιστικά το ζεύγος ελέγχει το 54,4% της εισηγμένης.

Εν τω μεταξύ, χθες, η εισηγμένη ανακοίνωσε σημαντική αύξηση κατά 35,4% της καθαρής κερδοφορίας της μετά από φόρους για την περίοδο του εννιαμήνου του 2019, εξέλιξη που αποδίδονται στην ενσωμάτωση μισθωμάτων από νέα ακίνητα που αποκτήθηκαν. Ειδικότερα, τα κέρδη ανήλθαν σε 1,52 εκατ. ευρώ, από 1,12 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, χωρίς να υπολογίζονται τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των αξιών των ακινήτων της Briq, τα λειτουργικά κέρδη EBITDA, σημείωσαν άνοδο κατά 60,4% σε 1,42 εκατ. ευρώ, από 0,88 εκατ. ευρώ κατά το 9μηνο του 2018.

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text