Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Διαβάσαμε - Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αυξημένη κατά 1,7% ήταν η τουριστική κίνηση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, αγγίζοντας τα 28,7 εκατ. επισκέπτες, έναντι 28,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Ωστόσο παρά τη μικρή αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι τα έσοδα την περίοδο αυτή σημείωσαν αύξηση κατά 14,1% υπερβαίνοντας τα 16,1 δισ. ευρώ. (εδώ)

Ισχυρή «ανάσα» αισιοδοξίας φαίνεται να παίρνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας IBR της Grant Thornton, η αισιοδοξία των Ελλήνων επιχειρηματιών για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε κατά 24% και ανήλθε στο 68%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αναπτυξιακή δυναμική που αποκτά η χώρα με αργό αλλά σταθερό ρυθμό. (εδώ)

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της BRIQ Properties ανήλθαν σε € 1.522 χιλ. για την περίοδο που έληξε την 30η Σεπτεμβρίου 2019 έναντι € 1.124 χιλ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 35,4%.(εδώ)

Η προ διετίας αναδιάρθρωση του επιχειρησιακού πλάνου της Aegean, απέφερε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα. Στοχεύοντας σε νέες αγορές – χώρες και ανερχόμενους ή ήδη δημοφιλείς προορισμούς, όπως στο Μαρόκο, για παράδειγμα, η ελληνική αεροπορική μετέφερε 14.991.000 επιβάτες (8.695.000 εξωτερικού και 6.296.000 εσωτερικού), έχοντας μέση αύξηση 7% και 1.020.000 παραπάνω επιβάτες. Ωστόσο, η δυναμική προέρχεται από το εξωτερικό καθώς εμφάνισε αύξηση 11%, σε σχέση με το 2018, ενώ στο εσωτερικό η αύξηση ήταν στο 3%. (εδώ)

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη στήριξη του αναπτυξιακού της σχεδίου προτίθεται να προχωρήσει η Attica Bank, έχοντας λάβει τη σχετική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο.Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, όπως έχουν προαναγγείλει ο πρόεδρος της Attica Bank Κώστας Μητρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την αναπτυξιακή στήριξη της τράπεζας, στο πλαίσιο της απόφασης για διπλασιασμό των χρηματοδοτήσεων την προσεχή τριετία. (εδώ)

Για περισσότερα από δύο χρόνια, το Facebook έχει βρεθεί σε μια δίνη αντιπαραθέσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από τις ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και στοιχείων μέχρι τις κατηγορίες για υπονόμευση της Δημοκρατίας και τις αντιμονοπωλιακές έρευνες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ. Μετά την άνοδο άνω του 50% που κατέγραψε πέρυσι, ο τίτλος του Facebook σημειώνει ήδη κέρδη πάνω από 5% από την αρχή του έτους. (εδώ)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) εάν η προκαταρκτική συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον οδηγήσει σε «στρεβλώσεις» σε βάρος ευρωπαϊκών εταιρειών, προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της στην Κίνα. (εδώ)

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μπλόκαρε παράνομα την εγκεκριμένη από το Κογκρέσο αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία, ύψους 391 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής του Κογκρέσου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. (εδώ)

Ετήσια αύξηση 6,1% κατέγραψε το κινεζικό ΑΕΠ το 2019, εντός του στόχου που είχε θέσει το Πεκίνο για ποσοστό ανάπτυξης μεταξύ 6% και 6,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία (NBS). Ηταν σε σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις, αλλά στο πιο χαμηλό σημείο από το 1990, ενώ το ποσοστό είναι μικρότερο από την αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,6%, που καταγράφηκε το 2018. (εδώ)

Από τις αρχές Δεκεμβρίου όταν έγινε σαφές ότι ΗΠΑ και Κίνα θα υπέγραφαν τη «φάση Ι» της συμφωνίας, ο δείκτης παγκόσμιων μετοχών της MSCI έχει ενισχυθεί κατά περίπου 5% ενώ ο παγκόσμιος δείκτης της BofAML για τα κρατικά ομόλογα έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητος. Αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με την Capital Economics, πως όσο το κλίμα στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου θα είναι καλό τόσο θα δέχονται ώθηση οι μετοχές έναντι των ομολόγων. (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text