Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα οριακά υψηλά έτους πέτυχε σήμερα, Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, ο ΓΔ λίγο πάνω από τις 930 μονάδες

Νέα οριακά υψηλά έτους πέτυχε σήμερα, Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, ο ΓΔ λίγο πάνω από τις 930 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Παρόμοια με την χθεσινή ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή άνοδο +0,22% (στις 934 μονάδες), μικρό τζίρο (62 εκατ), με ευνοϊκό για άνοδο ημερήσιο κηροπήγιο (ένα σφυρί) και με τους ξένους δείκτες να ίπτανται σε υψηλά 12μήνου ή και ιστορικά υψηλά (οι ΗΠΑ).

 

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να σχηματίζει κάτι σαν 11ήμερο «ανηφορικό τρίγωνο» το οποίο συνήθως λύεται ανοδικά.

 

 

Αναμένουμε λοιπόν συνέχιση της ανοδικής πορεία του ΓΔ προς τις 950 ή και 1000 μονάδες. Ενδιάμεσες αναταραχές επιτρέπονται αρκεί να μην διαπερνούν καθοδικά την στήριξη των 915 μονάδων του πυθμένα Ρ.

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 20/1/2020

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει πράξεις.

 

Μετοχές

 

Παρά το σημερινό θετικό κλείσιμο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές ισαρίθμησαν των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, η ΟΤΟΕΛ, πέτυχε άνοδο μεγαλύτερη του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε χειρότερα του -2%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι ήταν ο ΜΥΤΙΛ που έκλεισε με ικανοποιητική άνοδο +1,71% και με μεγάλους όγκους σχεδόν 500 χιλ τεμαχίων (ή τζίρο σχεδόν 5 εκατ ευρώ) ισοφαρίζοντας τον στροφέα – υψηλό 5μήνου των 10,10 ευρώ.

 

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου έδωσε σήμερα η ΕΛΛ ενώ το ίδιο τείνουν να δώσουν οι, ΕΛΧΑ, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ και ΓΕΚΤ (η τελευταία σχηματίζει ένα ανοδικό «σημαιάκι»).

 

Νέα υψηλά εποχής πέτυχαν σήμερα οι, ΟΤΟ, ΚΟΥΕΣ, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΕΛΛ, ΕΕΕ, ΙΚΤΙΝ και ΤΕΝΕΡΓ και βέβαια καμία δεν σημείωσε χαμηλό εποχής.

 

Ενώ ο σημερινός συνολικός τζίρος δεν ήταν μεγάλος, λόγω ατονίας των τραπεζών, παρατηρήσαμε μεγάλη ανοδική δραστηριότητα σε, ΟΤΟΕΛΑΣ, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΧΑ, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ και ΕΛΛ.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε απροσδιόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text