Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Εθελουσίες, τέλος»: Προειδοποίηση Μυλωνά στους εργαζομένους τους Εθνικής

«Εθελουσίες, τέλος»: Προειδοποίηση Μυλωνά στους εργαζομένους τους Εθνικής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Εθελουσίες, τέλος»: Προειδοποίηση Μυλωνά στους εργαζομένους τους Εθνικής

Την παράταση έως 10 Φεβρουαρίου της εθελούσιας του 2019 ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ. Προειδοποιεί ότι η επόμενη θα είναι με «αισθητά δυσμενέστερους όρους». Για «εκβιασμό» κάνουν λόγο εργαζόμενοι.

Σαφή προειδοποίηση ότι οι όροι νέων προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου θα είναι αισθητά δυσμενέστεροι απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, σε επιστολή που απέστειλε στο προσωπικό της τράπεζας.

Ο κ. Μυλωνάς σημειώνει στην επιστολή, που παρουσιάζει το Business Daily, την απόφαση της τράπεζας να «παρατείνουμε το Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης που έληξε στις 31.12.2019, μέχρι την 10.2.2020, με ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Σκοπός της παράτασης είναι να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια στο προσωπικό που επιθυμεί να συμμετάσχει άμεσα, καθώς πολλοί συνάδελφοι είχαν ερωτήματα σχετικά με το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, αλλά και του νέου ασφαλιστικού νόμου που επίκειται προς ψήφιση στη Βουλή».

Παράλληλα ο κ. Μυλωνάς προειδοποιεί ότι πρόκειται για το τελευταίο πρόγραμμα με τόσο ευνοϊκούς όρους για τους εργαζομένους. «Σκοπεύουμε να συζητήσουμε με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) την εφαρμογή ενός τελευταίου Προγράμματος Εθελουσίας Αποχώρησης για να ανακοινωθεί και να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2020. Εφόσον εγκριθεί, θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι οι όροι του νέου προγράμματος θα είναι αισθητά δυσμενέστεροι των όρων του τωρινού προγράμματος».

Στην ουσία ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ καλεί τους εργαζομένους της τράπεζας να κάνουν χρήση της τρέχουσας εθελούσιας, καθώς το επόμενο πρόγραμμα, όπως ο ίδιος ξεκαθαρίζει, «θα είναι με αισθητά δυσμενέστερους όρους».

Αν και ο κ. Μυλωνάς απλά επαναλαμβάνει την εκτίμηση ότι τα νέα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης θα έχουν όλο και λιγότερα προνόμια και σύντομα θα τερματιστούν, ωστόσο η χρονική συγκυρία και το ύφος της επιστολής προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της τράπεζας με πολλούς εργαζομένους να κάνουν λόγο για «εκβιασμό».

Στην επιστολή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής σημειώνει ακόμα: «Το 2019 δεσμευτήκαμε να δημιουργήσουμε την Εθνική της επόμενης ημέρας, μια υγιή και ανταγωνιστική τράπεζα. Κατά το πρώτο έτος του μετασχηματισμού μας πετύχαμε πολλά και σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε κρίσιμα έργα εκσυγχρονισμού της τράπεζας.

Σαν βασική προτεραιότητα του μετασχηματισμού μας, δεσμευτήκαμε να εξελιχθούμε σε μια σύγχρονη, απλά και αξιοκρατική τράπεζα για τους ανθρώπους μας, αναδομώντας το πλαίσιο ανάπτυξης, εξέλιξης και ανταμοιβής τους. Δεσμευτήκαμε να απλοποιήσουμε δομές και διαδικασίες, να λειτουργούμε υπεύθυνα και με διαφάνεια».

Νέο οργανόγραμμα – Αλλαγές στη δομή των καταστημάτων

Στην επιστολή, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής προαναγγέλλει νέες αλλαγές στο οργανόγραμμα της τράπεζας. «Αναλαμβάνουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αποδοτικότητας του οργανισμού μας, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, σε επαναξιολόγηση και απλοποίηση του Οργανογράμματος της τράπεζας στις κεντρικές υπηρεσίες και σε επικαιροποίηση του πελατοκεντρικού μοντέλου στα καταστήματα, το οποίο επιφέρει οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές στη δομή των καταστημάτων αλλά και στις Διευθύνσεις Δικτύου.

Εργαζόμαστε για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός νέου εργασιακού πλαισίου, περισσότερο αξιοκρατικού και ανταποδοτικού για τους ανθρώπους μας. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του νέου πλαισίου άμεσα.

Το 2020 αποτελεί ένα έτος ορόσημο για την Εθνική, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον μας».

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text