Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, η σταδιακή άνοδος του ΓΔ προς τις 950 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, η σταδιακή άνοδος του ΓΔ προς τις 950 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,33% (στις 937 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες (ήπιες άνοδοι σε υψηλά έτους).

Στο γράφημα βλέπουμε την 12μηνη εκπληκτική ανοδική πορεία του ΓΔ η οποία θα συνεχίζεται όσο ο εν λόγω δείκτης δεν θα διορθώνει κάτω των κυλιόμενων χαμηλών 15 έως 20 ημερών που τώρα τοποθετούμε στις περίπου 215 και 900 μονάδες αντίστοιχα.

Οσο θα ανεβαίνει ο ΓΔ με μικρές διορθώσεις, εμείς θα είμαστε ήσυχοι. Αν μια διόρθωση μέχρι τέλος Γενάρη κατέβει κάτω των 915 μονάδων, τότε εμείς θα εντείνουμε την προσοχή μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού η τάση είναι ανοδική. Υπενθυμίζουμε ότι εμείς δεν πουλάμε με στόχους αλλά με κυλιόμενα stop loss στον ΓΔ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 6/10 των μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά τα 4/10 ενώ μόνον μια μετοχή, η ΙΝΛΟΤ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ που διασπά με δύναμη το υψηλό τριμήνου των 10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 10,30) με μεγάλη σχετικά άνοδο 2,30% και πολύ μεγάλους όγκους, 400 χιλιάδων τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ή τους αγκιστριού αυτής δίνουν σήμερα οι ΜΥΤΙΛ και ΙΝΛΟΤ.

Τείνουν να δώσουν σαν τα παραπάνω σήματα αγορών οι, ΜΙΓ, ΙΑΤΡ, ΣΑΡ, ΜΠΕΛΑ ,ΦΡΛΚ, ΕΛΧΑ και ΑΛΦΑ ενώ μόνον η ΜΟΗ βρίσκεται κοντά σε στήριξη κινδυνεύοντας να την διασπάσει καθοδικά.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤΟΡ, ΕΛΛ, ΑΡΑΙΓ, ΣΕΝΕΡ και ΒΙΟ ενώ καμία δε σημειώνει χαμηλά τριμήνου. Η γενική ανοδική τάση φαίνεται ακμαία.

Όγκους συσσώρευσης διακρίνουμε σε ΜΥΤΙΛ, ΙΝΛΟΤ και ΜΠΕΛΑ και όγκους διανομών σε καμία μετοχή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text