Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέο κτήριο γραφείων δρομολογεί στο Μαρούσι ο όμιλος Σαράντης

Νέο κτήριο γραφείων δρομολογεί στο Μαρούσι ο όμιλος Σαράντης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέο κτήριο γραφείων δρομολογεί στο Μαρούσι ο όμιλος Σαράντης

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Την κατασκευή ενός νέου κτηρίου γραφείων στο Μαρούσι δρομολογεί ο όμιλος καλλυντικών Σαράντης, μέσω της εταιρείας Λενίδι, η οποία δραστηριοποιείται στην ανέγερση και εκμετάλλευση ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το κτήριο γραφείων θα βρίσκεται στη συμβολή της οδού Δερβενακίων με την Λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι και θα διαθέτει πέντε ορόφους και δύο υπόγεια, με το συνολικό εμβαδόν δόμησης να είναι περίπου 1.380 τ.μ. Το κτήριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 825 τ.μ., διαθέτοντας ύψος 18,25 μέτρα και 24 θέσεις στάθμευσης. Εκτιμάται (εκπρόσωπος της εταιρείας δεν παρείχε διευκρινίσεις στο Capital.gr για το έργο) ότι το κτήριο γραφείων θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης του ομίλου Σαράντης, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 26, σε απόσταση λίγων μέτρων από το σχεδιαζόμενο κτήριο γραφείων. Όσον αφορά την εταιρεία Λενίδι Α.Ε. ανήκει στην Tempus Real Estate Holdings, την οποία ελέγχει η οικογένεια Σαράντη.

Ισχυρή ζήτηση για γραφεία

Η κατασκευαστική δραστηριότητα κτηρίων γραφείων στη βόρεια Αττική ενισχύεται, λόγω και της ύπαρξης αδόμητων οικοπέδων, ενώ στο συγκεκριμένο τομέα επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ δρομολογεί και η Prodea Investments.

Σύμφωνα με μεσίτες, στο Βόρειο Τμήμα της Αττικής, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση για αυτοτελή κτήρια γραφείων πρώτης κατηγορίας, με προβολή στις Λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Εθνικής Αντιστάσεως καθώς και επί της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με έρευνα της PwC για λογαριασμό του Urban Land Institute,  τη φετινή χρονιά οι τιμές πώλησης και ενοικίασης των επαγγελματικών ακινήτων εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν τους ισχυρότερους ρυθμούς αύξησης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στην κατάταξη των 31 ευρωπαϊκών πόλεων όπου αναμένεται να υπάρξουν οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών και ενοικίων φέτος, η Αθήνα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με τη Λισσαβώνα, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Μόναχο να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Η απουσία αποθέματος κτηρίων υψηλών προδιαγραφών, σε συνδυασμό με την περαιτέρω παλαίωση των υφιστάμενων επαγγελματικών ακινήτων, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για τον κλάδο των γραφείων. Οι αποδόσεις, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έχουν συμπιεστεί και τοποθετούνται στο 7%, αλλά παραμένουν κατά 125 μονάδες βάσης, υψηλότερες, σε σχέση με τα μεγέθη πριν από κρίση. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγαλύτερη συρρίκνωση των αποδόσεων στο επιχειρηματικό κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text