Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Καύσιμο» στην αγορά ακινήτων από 800 εκατ. ευρώ Κινέζων επενδυτών

«Καύσιμο» στην αγορά ακινήτων από 800 εκατ. ευρώ Κινέζων επενδυτών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Καύσιμο» στην αγορά ακινήτων από 800 εκατ. ευρώ Κινέζων επενδυτών

Στην κορυφή των επενδύσεων σε ακίνητα με το πρόγραμμα Golden Visa είναι οι Κινέζοι. Σύμφωνα με τη νεοσύστατη της Ένωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας, που το Σάββατο έκοψε την πρώτη της «Πρωτοχρονιάτικη πίτα» φέτος αναμένεται να «πέσουν» 800 εκατ. ευρώ στην αγορά κατοικίας, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσουν το 1 δισεκ., ποσό διπλάσιο από τα μέχρι στιγμής κεφάλαια που έχουν «ζεστάνει» την αγορά.

Συνολικά, μέχρι σήμερα οι Κινέζοι έχουν επενδύσει στην Ελλάδα το ποσό των 2,3 δισ. ευρώ σε ακίνητα σε διάφορες περιοχές κυρίως της Αττικής. Τα τελευταία 5 χρόνια ο συνολικός αριθμός ακινήτων, που αγοράστηκαν μέσω της Golden Visa, έχει ανέλθει σε 6.304 μέχρι το Δεκέμβριο του 2019, με τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί να ξεπερνούν τα 3 δισεκ.

Επιπλέον 18.660 άτομα έχουν πάρει άδεια παραμονής, όπως  προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου. Μετά τους Κινέζους, η δεύτερη πιο ισχυρή επενδυτική κοινότητα είναι οι Τούρκοι με 487 άδειες παραμονής  με τα μέλη των οικογενειών τους να ανέρχονται σε 1.342. Ακολουθούν οι Ρώσοι με 382 και 1004 άτομα, οι Λιβανέζοι με 148 και 466 άτομα, οι Αιγύπτιοι με 144 και 369 άτομα.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Κινέζων μετρά ήδη 300 μέλη (Κινέζοι επενδυτές). Πρόεδρός της είναι ο κ. Michael Xia, πρώην στελέχους του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text