Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Συνεδριάζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ έπειτα από την νέα συνάντηση με τη διοίκηση

Συνεδριάζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ έπειτα από την νέα συνάντηση με τη διοίκηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνεδριάζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ έπειτα από την νέα συνάντηση με τη διοίκηση

Μέχρι αργά χθες το βράδυ διήρκεσε η νέα συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των εκπροσώπων των εργαζομένων, με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον Οργανισμό.

Οι συζητήσεις επανεκκίνησαν μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που αιφνιδιαστικά αποφάσισε η ΟΜΕ-ΟΤΕ να πραγματοποιηθούν μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων. Έπειτα από πρόσκληση της διοίκησης προς την Ομοσπονδία των Εργαζομένων, την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού για χθες, Δευτέρα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, αναφέρουν πληροφορίες, τέθηκε επί τάπητος η υπογραφή ΣΣΕ 17μηνης ισχύος, από 1/1/2020 μέχρι 31/5/2021, χωρίς ρήτρα απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους. Παράλληλα, προβλέπονται αυξήσεις για τους παλαιούς εργαζόμενους (με πρόσληψη προ του 2015), της τάξης του 2% - 3% και αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, από 35 σε 37, ενώ για τους νεότερους εργαζόμενους προτάθηκε μεγαλύτερη αύξηση.

Μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής συνάντησης, αναμένεται να συνεδριάσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας είχε προαναγγελθεί από τους ίδιους τους συνδικαλιστές την περασμένη εβδομάδα. Από πλευράς ΟΤΕ, η διοίκηση έχει αναφέρει πως "είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη".

N. Χρυσικόπουλος

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text