Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στον Αντ. Καράτζη διαβιβάστηκε το 38,44% που κατείχε η Μ. Καράτζη - Επίκειται δημόσια πρόταση, μετά την αποτίμηση

Στον Αντ. Καράτζη διαβιβάστηκε το 38,44% που κατείχε η Μ. Καράτζη - Επίκειται δημόσια πρόταση, μετά την αποτίμηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στον Αντ. Καράτζη διαβιβάστηκε το 38,44% που κατείχε η Μ. Καράτζη - Επίκειται δημόσια πρόταση, μετά την αποτίμηση

Η δίκαιη τιμή θα κρίνει την πορεία της δημόσιας πρότασης – Μόλις στο 15% περίπου η ελεύθερη διασπορά

(upd)Μέσω του χρηματιστηρίου Αθηνών διακινήθηκε το πακέτο του 38,44% που κατείχε, σύμφωνα με πληροφορίες η Μ. Καράτζη στην Καράτζης, στην τιμή των 8,42 ευρώ, συνολικής αξίας 47,49 εκατ. ευρώ.

Το πακέτο μεταφέρθηκε στον Αντώνιο Καράτζη, ενώ επίκειται και δημόσια πρόταση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι μειοψηφίας βρίσκουν την τιμή του πακέτου εξαιρετικά χαμηλή.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Από τον Αντώνιο Καράτζη δημόσια πρόταση για το 100% της Καράτζης

Την αποτίμηση από τους εκτιμητές της εισηγμένης Καράτζη αναμένουν οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ίσως και μέχρι την Πέμπτη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την κατάθεση δημόσιας πρότασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews η δημόσια πρόταση θα γίνει από τον Αντώνιο Καράτζη, καθώς θα αγοράσει μετοχές από την αδελφή του Μαρία Καράτζη.

Στα αποτελέσματα χρήσης 2018 αναφέρεται πως ο Αντώνιος Καράτζης κατέχει ποσοστό 44,14% και η Μαρία Καράτζη το 38,44%.

Ωστόσο στις 5 Νοεμβρίου 2019 ο Αντώνιος Καράτζης αγόρασε μέσω του ΧΑ 300 χιλ. μετοχές προς 7,84 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχούν στο 2% του μετοχικού κεφαλαίου, επομένως το ποσοστό του έχει ανέλθει στο 46,14%.

Αν αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό του θα ενεργοποιηθεί ο κανονισμός περί δημοσίων προτάσεων και θα γίνει υπόχρεος κατάθεσης δημόσιας πρότασης για το 100% των μετοχών της εταιρείας.

Όπως αποκάλυψε χθες (20/1) το Bankingnews στόχος είναι η έξοδος από το ΧΑ της εταιρείας.

Η μετοχή χθες έκλεισε με σημαντική άνοδο 8,43% και στα 9,65 ευρώ με καλό όγκο για τα δεδομένα της μετοχής 25 χιλ. τεμαχίων.

Πλέον η αποτίμηση έχει ανέλθει στα 141,6 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή είχε εισαχθεί στο ΧΑ το 2000 με τιμή 10,27 ευρώ και πλέον ο τίτλος βρίσκεται σε υψηλά 20 ετών.

Με τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αρχική δημόσια προσφορά διευκολύνθηκε η επέκταση του ομίλους στους κλάδους της κατασκευής διχτύων και τουρισμού.

Όλα τα χρόνια της λειτουργίας της χαρακτηρίζονται από συνεχείς επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοποιείται (τουρισμός, βιομηχανία, ΑΠΕ).

Με την πώληση της ΚΕΝ, αλλά και την προηγούμενη πώληση οικοπέδου, ο όμιλος πλέον καθίσταται αδάνειστος, ενώ ισχυρές είναι οι επιδόσεις του τόσο στην κερδοφορία όσο και στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών είναι πως και τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική πορεία και να δημιουργήσει υπεραξία για τους μετόχους.

Το ερώτημα είναι σε ποια «δίκαιη τιμή» θα καταλήξουν οι εκτιμητές του ομίλου και αν αυτή θα κριθεί δίκαιη ώστε να ωθήσει τους μετόχους μειοψηφίας να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους.

Γιώργος Κατικάς

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text