Αρχική | Οικονομία | Το σχέδιο της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Το υπουργείο Περιβάλλοντος μελετά κίνητρα για την αγορά και τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων με μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων – Έρχονται μέτρα για πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα

Τόπο… στην ηλεκτροκίνηση με την θέσπιση ισχυρών οικονομικών κινήτρων για την αγορά και τη χρήση οχημάτων αλλά και την επιδότηση των υποδομών φόρτισης, είναι αποφασισμένη να δώσει η κυβέρνηση, επενδύοντας συντονισμένα στον εξηλεκτρισμό των μεταφορών.

Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τα ηλεκτρικά οχήματα μέσα στο α΄εξάμηνο του 2020, το οποίο έρχεται να «κουμπώσει» με τους φιλόδοξους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Το ΕΣΕΚ, προβλέπει ότι έως το 2030, 1 στα 3 οχήματα που θα πωλούνται στην Ελλάδα θα είναι ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα.

Όπως υποστήριξε χθες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, τα κίνητρα είναι αναγκαία, εξαιτίας του υψηλού κόστους αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

«Επιδιώκουμε να χρησιμοποιήσουμε κοινοτικούς πόρους όπως το ΕΣΠΑ, ώστε να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα που θα ενεργοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών φόρτισης μεταξύ άλλων, αρχικά στα καίρια σημεία όπως αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια και αεροδρόμια» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου «Electromobility» 2020.

Πηγή: www.banksnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text