Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή διόρθωση από τα υψηλά έτους σημειώθηκε σήμερα (Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020) το πρωί, αλλά τώρα, 3.50 μμ, ο ΓΔ ανακάμπτει ταχέως

Ισχυρή διόρθωση από τα υψηλά έτους σημειώθηκε σήμερα (Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020) το πρωί, αλλά τώρα, 3.50 μμ, ο ΓΔ ανακάμπτει ταχέως

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Παρά το τρέχον αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, -0,20%, θα καταχωρήσουμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση σαν θετική καθόσον το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι ένα bullish σφυρί (άνοιγμα των 10.35 πμ στις 934 μονάδες, χαμηλό στις 928, τρέχον στις 938).

Ωστοσο, ο τζίρος είναι πολύ μικρός (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο εφόσον αφαιρέσουμε τα πακέτα των 47 εκατ στον Καράτζη) που δείχνει ότι η αγορά έχει κρυώσει και ότι χρειάζεται μια συνεδρίαση με μεγάλο τζίρο άνω των 100 εκατ για να δοθεί μια καλή ώθηση, ανοδική ή καθοδική.

Βλέποντας το γράφημα του ΓΔ από μεσομακροχρόνια σκοπιά, θεωρούμε ότι, όσο ο εν λόγω δείκτης κινείται πάνω από τον μέσον άξονα των 900 μονάδων του διμήνου, η τάση θα είναι καθαρά ανοδική δηλαδή, αυτοενισχυόμενη προς τις 950 ή και 1000 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 3/4 των μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ μια μετοχή, ο ΑΛΜΥ κερδίζει πάνω από +3% όπως και μια μετοχή, ο ΑΒΑΞ, χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι μια που λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας δεν την παρακολουθούσαμε, ο ΚΑΡΤΖ, που διακινεί σήμερα πακέτα αξίας 47 εκατ μέχρις στιγμής υφιστάμενος το λεγόμενο squeeze out (μεταβιβάσεις με μεγάλο prim πακέτων μετοχών από θεσμικούς προς βασικό μέτοχο με σκοπό ο τελευταίος να μπορέσει να εξασφαλίσει το 90% των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας ώστε να μπορέσει να την εξάγει από το Χρηματιστήριο).

Η σημερινή μεγάλη άνοδο του ΑΛΜΥ δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αφού πρόκειται μια ανοδική αντίδραση μετά από την πρόσφατη οξεία διόρθωση της μετοχής.

Βαριές διανομές σημειώνονται σήμερα στον ΑΒΑΚΑ (-5% με 350 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής), κάτι που πρέπει να προσέξουν οι κατέχοντες μικροεπενδυτές.

Τείνει να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού εποχής η ΦΡΙΓΟ.

Βασικό γνώρισμα της σημερινής συνεδρίασης είναι οι μικροί όγκοι με εξαίρεση τις αξιοπρόσεκτες συσσωρεύσεις στην ΟΤΟΕΛ και τις διανομές, όπως αναφέραμε, σε ΑΒΑΚΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text