Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Στο Παρίσι για αναζήτηση επενδύσεων με... ονοματεπώνυμο

Στο Παρίσι για αναζήτηση επενδύσεων με... ονοματεπώνυμο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο Παρίσι για αναζήτηση επενδύσεων με... ονοματεπώνυμο

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα θα επιδιώξει να εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα. Εντατικές προετοιμασίες από υπουργούς και επιχειρηματίες.

Follow-up στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Παρίσι στα τέλη Αυγούστου αποτελεί η επίσκεψη του πρωθυπουργός Κυριάκου Μητσοτάκη στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχία και στη επικοινωνιακή προβολή της συνάντησης αυτής τόσο λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στο θέμα Λιβύης-Τουρκίας όσο και στο ζήτημα των επενδύσεων.

Καθώς, όπως είναι αποδεκτό από όλους, απαιτείται έκρηξη επενδύσεων για να ενταθούν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί στην χώρα μας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μισό υπουργικό συμβούλιο και δεκάδες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων, συνεργάζονται στενά για την άριστη προετοιμασία της συνάντησης.

«Δεν αρκούν πλέον μόνον τα ευχολόγια και οι προσκλήσεις επενδύσεων. Ήρθε η ώρα να τις δούμε στην πράξη να έρχονται», μας αναφέρει οικονομικός παράγοντας που γνωρίζει πράγματα εκ των έσω. «Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα δείτε επενδύσεις με ονοματεπώνυμο», αναφέρει χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει ότι βρίσκονται προ των πυλών συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Για την ιστορία αναφέρει ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη «μαραθώνιος» συναντήσεων για την καλύτερη διοργάνωση του επενδυτικού φόρουμ που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με θέμα «Ελλάδα, Στρατηγικός παράγοντας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται». Το φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού και διοργανώνεται, σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισίων και την Ένωση Εμπορικών Συμβούλων Εξωτερικού Γαλλίας, CCEF.

Την εναρκτήρια ομιλία, θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ελλάδας, κ.κ. Μπρούνο Λεμέρ και Χρήστος Σταϊκούρας. Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν Γάλλοι επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων, σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων όπως το Medef, CCI PARIS, CCEF.

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text