Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Facebook, Amazon και Apple ξόδεψαν ποσά-ρεκόρ για lobbying το 2019

Facebook, Amazon και Apple ξόδεψαν ποσά-ρεκόρ για lobbying το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Facebook, Amazon και Apple ξόδεψαν ποσά-ρεκόρ για lobbying το 2019

Η Facebook, η Amazon.com Inc. και η Apple δαπάνησαν ποσά-ρεκόρ για lobbyins το 2019, με το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg να δίνει τα περισσότερα με στόχο την επιρροή στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν την Τρίτη.

Αναλυτικότερα, η Facebook δαπάνησε 16,7 εκατ. δολάρια πέρυσι, ήτοι πολύ περισσότερα από τα 12,6 εκατ. δολάρια του 2018. Η Amazon δαπάνησε 16,1 εκατ. δολάρια το 2019 από 14,4 εκατ. δολάρια έναν χρόνο πριν, ενώ η Apple αφιέρωσε 7,4 εκατ. δολάρια, από 6,7 εκατ. δολάρια το 2018 και 7,2 εκατ. δολάρια το 2017.

Οι άλλες δύο εταιρείες της λεγόμενης ομάδας FAANG -Netflix και Google- δεν δαπάνησαν ποσά-ρεκόρ για lobbying το 2019. Η Netflix έδωσε 850.000 δολάρια ενώ η θυγατρική της Alphabet δαπάνησε 11,8 εκατ. δολάρια, εν μέσω αναδιοργάνωσης των προσπαθειών lobbying.

Τα ποσά αυτά -που για κάποιες εταιρείες είχαν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα ήδη από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους- εμφανίζονται σε μια περίοδο που οι μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας βρίσκονται στο στόχαστρο πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών.

Το 2019 εισήχθησαν στο Κογκρέσο μια σειρά από νομοσχέδια που στοχεύουν στις εταιρείες τεχνολογίας και άπτονται θεμάτων όπως η ιδιωτικότητα, η λογοκρισία, η ασφάλεια, οι αλγόριθμοι, η αναγνώριση προσώπου κ.α.

Εκπρόσωπος της Amazon σχολίασε την Τετάρτη ότι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου "αναζητά πάντα τρόπους να καινοτομεί" για τους πελάτες και ότι η ομάδα της στην Ουάσιγκτον "εστιάζει στο να διασφαλίσει ότι χειριζόμαστε ζητήματα που είναι σημαντικά για τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής". Εκπρόσωπος της Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text