Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Θετικές προοπτικές για την έκδοση του ομολόγου Tier II της Alpha Bank

Θετικές προοπτικές για την έκδοση του ομολόγου Tier II της Alpha Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θετικές προοπτικές για την έκδοση του ομολόγου Tier II της Alpha Bank

Της Νένας Μαλλιάρα

Θετικές προοπτικές για την έξοδο της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές με την έκδοση ομολογιακής έκδοσης Tier II, προδιαγράφουν οι επαφές που πραγματοποιεί η Τράπεζα στο Λονδίνο από προχθές.

Στις δύο ημέρες που έχουν προηγηθεί, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με 30 επενδυτές σταθερού εισοδήματος (fixed income) καθώς και hedge funds. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄ ιδίαν ή σε γκρουπ, ενώ σήμερα οι επαφές με τους ξένους επενδυτές συνεχίζονται στο Μιλάνο και ολοκληρώνεται το τριήμερο road show της Τράπεζας. Και αύριο Παρασκευή, ωστόσο, θα υπάρξουν από την Αθήνα επαφές μέσω conference call, με επενδυτές και από την Ασία.

Σημειώνεται ότι το road show της Alpha Bank γίνεται για την παρουσίαση του σχεδίου μετασχηματισμού της Τράπεζας και της στρατηγικής μείωσης των κόκκινων δανείων με το project Galaxy και την τιτλοποίηση – γίγα των 12 δισ. ευρώ και δεν συζητείται με τους επενδυτές η επικείμενη ομολογιακή έκδοση και το ύψος του κουπονιού της. Πάντως, το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι ξένοι επενδυτές για το σχέδιο της διοίκησης της Alpha Bank προδιαγράφει αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής και στην ομολογιακή έκδοση της Τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα που επικρατεί και με τη μείωση των επιτοκίων, επιβεβαιώνει τις θετικές επιλογές της διοίκησης της Alpha Bank να αναβάλει το σχέδιο έκδοσης του ομολόγου Tier II για τις αρχές του 2020 αντί να βγει στις αγορές το περασμένο καλοκαίρι.

Η έκδοση της Alpha Bank, η οποία θα κινηθεί περί τα 500 εκατ. ευρώ, πιθανολογείται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σχεδιάζεται σε συνάρτηση με το πότε θα βγει στις αγορές και το Ελληνικό Δημόσιο. Η κοινοπραξία των τραπεζών που "τρέχει" την έκδοση αποτελείται από τις Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, HSBC και Royal Bank of Scotland.

Η ομολογιακή έκδοση Tier II της Alpha Bank θα καλύψει τις υποχρεώσεις MREL (ελάχιστη απαίτηση ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, η οποία προκύπτει από τα όσα ορίζει η κοινοτική οδηγία BRRD για την εξυγίανση τραπεζών) τις οποίες θα πρέπει να καλύψουν όλες οι τράπεζες, υποβοηθούμενες προς αυτή την κατεύθυνση από τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την επικείμενη λειτουργία του "Ηρακλή" για τη μείωση των NPLs.

Η διοίκηση της Alpha Bank είχε αποκαλύψει στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2019 την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση Tier II, ύψους μέχρι 800 εκατ. ευρώ (αυτό θα γίνει σε δύο δόσεις). Το ποσό αυτό προκύπτει από το ποσοστό 2% των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού, μέχρι του οποίου μία τράπεζα μπορεί να εκδώσει ομόλογα της κατηγορίας Tier II.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text