Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Σύμβαση μίσθωσης δικτύου οπτικών ινών υπέγραψε ο ΑΔΜΗΕ με τη Wind

Σύμβαση μίσθωσης δικτύου οπτικών ινών υπέγραψε ο ΑΔΜΗΕ με τη Wind

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σύμβαση μίσθωσης δικτύου οπτικών ινών υπέγραψε ο ΑΔΜΗΕ με τη Wind

Ενα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση δραστηριοποίησής του στη χονδρική αγορά τηλεπικοινωνιών πραγματοποίησε ο ΑΔΜΗΕ μέσω της θυγατρικής του, Grid Telecom. O AΔΜΗΕ ανακοίνωσε χθες την υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης μίσθωσης δικτύου οπτικών ινών με τη Wind.

H σύμβαση είναι διάρκειας 15 ετών και προβλέπει την εκμίσθωση πολλαπλών ζευγών οπτικών ινών σε τμήματα του δικτύου του ΑΔΜΗΕ στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού μήκους 1.600 χλμ.

Η Grid Telecom συστάθηκε τον Ιανουάριο 2019 με στόχο την αξιοποίηση του δικτύου οπτικών ινών, μήκους 2.700 χλμ., που είναι ήδη εγκατεστημένο στις γραμμές υψηλής και υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής του μέσω των εναέριων και υποθαλάσσιων γραμμών μεταφοράς, συνολικού μήκους 12.000 χλμ., σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εντός του 2020, η Grid Telecom αναμένεται να ξεκινήσει την εγκατάσταση «state of the art» τηλεπικοινωνιακού δικτύου τεχνολογίας DWDM, προκειμένου να διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων – «λάμδα». Η τοπολογία του εγκατεστημένου δικτύου οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες, ενώ ο σχεδιασμός των επεκτάσεων του δικτύου υλοποιείται με γνώμονα τις εμπορικές ανάγκες. Μέσω του δικτύου της Grid θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς κίνησης στη νησιωτική χώρα και πέραν των συνόρων της Ελλάδας.

«Μέσω της Grid Telecom, ο ΑΔΜΗΕ σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί ενεργά στη χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών, στα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαίων διαχειριστών μεταφοράς ενέργειας. Η Grid κάνει σήμερα τα πρώτα της βήματα και εκτιμούμε ότι, σύντομα, θα κάνει άλμα ανάπτυξης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μεταφοράς δεδομένων», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης με τη Wind.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΑΔΜΗΕ μέσω της Grid Telecom συμμετέχει στον διαγωνισμό «Ultra Fast Broadband» (UFBB), που αφορά την κατασκευή και λειτουργία δικτύου οπτικών ινών σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών χονδρικής σε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ.

Τα 300 εκατ. ευρώ εξ αυτών προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση, ενώ το έργο αναμένεται να ωφελήσει συνολικά 2,4 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις στις περιοχές της χώρας όπου θα υλοποιηθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text