Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιεί και σήμερα, Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, την θέση του λίγο κάτω από το υψηλό έτους των 950 μονάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιεί και σήμερα, Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, την θέση του λίγο κάτω από το υψηλό έτους των 950 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, μικρή πτώση -0,25% (στις 940 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), με μικρό άσπρο ημερήσιο καντήλι και με παρόμοια συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX -0,40%, λίγο κάτω του υψηλού έτους).

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η συμπαγής ανοδική τάση του ΓΔ με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, σε ανοδική κατεύθυνση που σημαίνει ότι υφίσταται ενεργό ωθητήριο κύμα προς τα πάνω.

Η αισιοδοξία μας θα μειωθεί μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει απότομη βύθιση που να σπάσει καθοδικά την στήριξη του κυλιόμενου πυθμένα των 920 μονάδων όπου σε λίγες μέρες θα συμπέσει η γραμμή του ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε να σημειώνουν πτώση και το 1/3 άνοδο ενώ μία μετοχή, ο ΑΒΑΞ, καταγράφει μεγάλη πτώση χειρότερη του -5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να πετυχαίνει άνοδο άνω του +1%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης και καμία δεν δίνει σήματα πώλησης με αντίστροφη σηματοδότηση (καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης).

Η μετοχή που φαίνεται πιο καθαρά ότι πολιορκεί έγκυρο επίπεδο αντίστασης το οποίο ετοιμάζεται να διασπάσει ανοδικά, είναι ο ΦΡΛΚ. Στον αντίποδα είναι η ΜΟΗ που βρίσκεται σε επικίνδυνη απόσταση από την έγκυρη στήριξη των 20 ευρώ. Η ΜΟΗ που ήταν μια από τις πρωταθλήτριες της τριετίας 2015-16-17 όπου από τα 6 ευρώ πετάχτηκε στα 24, κατά τα δύο τελευταία χρόνια 2018 και 19 έχει κολλήσει στο εύρος των 20-24 ευρώ με τελευταία να εμφανίζει έναν δυσοίωνο σχηματισμό, ένα κατηφορικό τρίγωνο με στήριξη τα 20 ευρώ. Να δούμε αν τελικά θα το διασπάσει καθοδικά.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει οριακά σήμερα μόνον η ΕΛΛ που έχει κάνει ένα καλό τρίμηνο ράλι από τα 13,50 στα 15,50 ευρώ. Ενδεχομένως οι θεσμικοί να περιμένουν ένα γενναίο μέρισμα.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον ο ΑΒΑΞ (διανομές). Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλος ντόρος (μεγάλοι όγκοι με μεγάλη μεταβλητότητα) στον ΑΒΑΚΑ. Θα καταλάβουμε τι συμβαίνει στην εταιρία μετά λίγες μέρες όταν πέσει ο κουρνιαχτός.

Δείκτης Τραπεζών. Μεγάλο διαγραμματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ΔΤΡ καθώς σχηματίζει ευκρινές δίμηνο συμμετρικό τρίγωνο στο εύρος των 820-930 μονάδων που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει ανοδικά ή καθοδικά παρασύροντας και τον ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text