Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Συνεχίζονται οι αγορεύσεις κατά του Τραμπ

Συνεχίζονται οι αγορεύσεις κατά του Τραμπ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνεχίζονται οι αγορεύσεις κατά του Τραμπ

Συνεχίστηκαν χθες, για δεύτερη ημέρα στην αμερικανική Γερουσία, οι αγορεύσεις των Δημοκρατικών κατηγόρων κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς μέχρι τώρα να καταφέρνουν να αλλάξουν τη γνώμη των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, οι οποίοι επιμένουν ότι ο Τραμπ δεν παραβίασε το Σύνταγμα και τους νόμους.

Οι Δημοκρατικοί απέρριψαν πρόταση των αντιπάλων τους να κληθεί να καταθέσει στη Γερουσία ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Τζο Μπάιντεν, ως αντάλλαγμα για κατάθεση στενών συνεργατών του Τραμπ, όπως ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου, και ο Μάικ Πομπέο, νυν υπουργός Εξωτερικών. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μπλοκάρει από την αρχή της δίκης την κλήτευση νέων μαρτύρων και την παρουσίαση νέων στοιχείων. Ωστόσο, φαίνεται πως ο αμερικανικός λαός δεν συμφωνεί με αυτή την τακτική, την οποία οι Δημοκρατικοί έχουν επικρίνει ως προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, το 72% των Αμερικανών –περιλαμβανομένου του 84% όσων ψήφισαν Δημοκρατικούς και του 69% όσων ψήφισαν Ρεπουμπλικανούς– επιθυμεί να καταθέσουν νέοι μάρτυρες και να παρουσιαστούν καινούργια αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη του προέδρου Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης. Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές που κατέχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία αναμένεται να απορρίψουν εκ νέου το αίτημα την επόμενη εβδομάδα.

«Διαθέτουμε τα στοιχεία ώστε να αποδείξουμε πως ο πρόεδρος Τραμπ διέταξε να μη δοθεί η (στρατιωτική) βοήθεια (προς την Ουκρανία), ότι το έκανε ώστε να εξαναγκάσει την Ουκρανία να τον βοηθήσει στην εκστρατεία επανεκλογής του», είπε ο βουλευτής των Δημοκρατικών Ανταμ Σιφ. Επικαλούμενος τον φόβο των πατέρων του έθνους πως ένας ηγέτης που ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα δικά του συμφέροντα θα μπορούσε να υπονομεύσει το δημοκρατικό πολίτευμα, ο Σιφ είπε στους γερουσιαστές πως οι πράξεις του Τραμπ ήταν ακριβώς αυτό που είχαν κατά νουν όταν περιελάμβαναν στο Σύνταγμα το άρθρο περί καθαίρεσης ενός προέδρου. «Αν δεν αντιμετωπιστεί μέσω της καταδίκης του στη Γερουσία και της καθαίρεσής του, η κατάχρηση εξουσίας του Τραμπ και η παρεμπόδιση του Κογκρέσου θα αλλάξουν μόνιμα την ισορροπία δυνάμεων» και να πλήξουν τη διάκριση των εξουσιών, προειδοποίησε ο κ. Σιφ. Ο Τραμπ απάντησε χθες μέσω του Twitter, κάνοντας λόγο για την «πιο άδικη και διεφθαρμένη ακρόαση στην ιστορία του Κογκρέσου».

Οι αγορεύσεις των Δημοκρατικών αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, χωρίς να έχουν το δικαίωμα απάντησης οι συνήγοροι του Τραμπ. Η κατάσταση θα αντιστραφεί από την Κυριακή, οπότε θα λάβουν τον λόγο οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text