Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δεύτερες σκέψεις για το πωλητήριο των ΕΛ.ΠΕ.

Δεύτερες σκέψεις για το πωλητήριο των ΕΛ.ΠΕ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεύτερες σκέψεις για το πωλητήριο των ΕΛ.ΠΕ.

Στην άκρη… βάζει η κυβέρνηση την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων χωρίς να αποκλείεται μάλιστα και η αναθεώρηση των σχεδίων της για την πώληση μέρους των μετοχών του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου από το ΤΑΙΠΕΔ δεν βρίσκεται καν στην πρώτη προτεραιότητα των ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, καθώς η κυβέρνηση δεν θεωρεί, τουλάχιστον στην παρούσα και την προσεχή περίοδο, ιδανικές τις συνθήκες για τη διάθεση πακέτου μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κατέχει το 35,48% των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών 45,47% και το μάνατζμεντ ανήκουν στον όμιλο Λάτση και συγκεκριμένα στην Paneuropean Oil and Industrial Holdings.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης χθες στη διάρκεια ομιλίας του σε ενεργειακό συνέδριο απαρίθμησε τις φετινές αποκρατικοποιήσεις των ενεργειακών επιχειρήσεων αφήνοντας εκτός λίστας τον πετρελαϊκό όμιλο. Πηγές του υπουργείου, κληθείσες να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη παράλειψη, επανέλαβαν τη θέση του υπουργού, πως «απαιτείται προσοχή για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ και όχι βιαστικές αποφάσεις».

Παράγοντες της αγοράς, αναφέρουν πως στην κυβέρνηση κυριαρχούν δεύτερες σκέψεις ως προς την πώληση μέρους των μετοχών του ελληνικού δημοσίου, μετά την απόφαση του ομίλου Λάτση να διατηρήσει το μερίδιο του, αλλά και λόγω της προτεραιότητας της αποκρατικοποίησης των δύο εταιρειών της ΔΕΠΑ, στην οποία είναι μέτοχος η ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text