Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | «Πρεμιέρα» του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στις 30 Ιουνίου

«Πρεμιέρα» του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στις 30 Ιουνίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Πρεμιέρα» του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στις 30 Ιουνίου

Του Κώστα Δεληγιάννη

Εισήγηση ΕΧΕ και ΑΔΜΗΕ - Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΝ με τα στάδια λειτουργίας

«Πρεμιέρα» του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στις 30 Ιουνίου προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ) και του ΑΔΜΗΕ προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης των νέων χονδρεμπορικών αγορών ρεύματος. Η εισήγηση υποβλήθηκε στο ΥΠΕΝ ώστε, βάσει αυτής, να καταρτισθεί η υπουργική απόφαση με τις χρονικές προθεσμίες ολοκλήρωσης των προπαρασκευαστικών σταδίων για την έναρξη του Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η έναρξη των νέων αγορών αποτελεί ένα βασικό βήμα για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, στόχος του υπουργείου είναι η «πρεμιέρα» να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, κάτι στο οποίο συνάδει και το χρονοδιάγραμμα των δύο φορέων. Η υπουργική απόφαση, η οποία προβλεπόταν από το πρόσφατο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, συνιστά ουσιαστικά ασφαλιστική δικλίδα ώστε να μην υπάρξουν χρονικές καθυστερήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η ΡΑΕ θα είναι υπεύθυνη για την τήρηση των διοριών που θα περιλαμβάνονται σε αυτήν, επιβάλλοντας κυρώσεις στην περίπτωση που υπάρξουν παρεκκλίσεις.

Πηγή: www.naftemporiki.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text