Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie και ομολογιούχοι πιάνουν ξανά το νήμα της συμφωνίας εξυγίανσης

Folli Follie και ομολογιούχοι πιάνουν ξανά το νήμα της συμφωνίας εξυγίανσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie και ομολογιούχοι πιάνουν ξανά το νήμα της συμφωνίας εξυγίανσης

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Στο στάδιο της ανταλλαγής προσχεδίων ώστε να προετοιμαστεί το επίσημο launch της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης και στη συνέχεια να συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών παραμένει το πλάνο για την οικονομική αναδιάρθρωση της Folli Follie.

Όπως είχε αναφέρει το Capital.gr, από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν και υπεγράφη η κατ' αρχήν συμφωνία με την ομάδα των adhoc ομολογιούχων και άλλων πιστωτών (κατέχουν μαζί περίπου το 41,2% του συνολικού χρέους της FFG) επί ενός σχεδίου οικονομικής αναδιάρθρωσης, η διαδικασία έχει προχωρήσει με αργά βήματα.

Σε έναν βαθμό αυτό εξηγείται λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, των διεργασιών που μεσολάβησαν για την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της εταιρείας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και του χρόνου που απαιτήθηκε προκειμένου να ενημερωθούν τα νέα μέλη για την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας. Χαρακτηριστικό είναι πως η προ ημερών συνεδρίαση του Δ.Σ. απαίτησε σχεδόν 10 ώρες για να ολοκληρωθεί, λόγω των εκκρεμοτήτων που είχαν συγκεντρωθεί.

Παρότι έχουν εκφραστεί απόψεις εντός του Δ.Σ. για τα οφέλη της εν λόγω συμφωνίας και το κόστος υλοποίησής της, επί του παρόντος οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επικοινωνία με τους ομολογιούχους έχει αποκατασταθεί, ενώ προ ημερών πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη (conference call), στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι της ad hoc επιτροπής των ομολογιούχων πιστωτών, οι νομικοί και άλλοι σύμβουλοι των δύο πλευρών. Κατά τις ίδιες, δε, πληροφορίες, τα νομικά τμήματα των δύο πλευρώ έχουν ανταλλάξει drafts των εγγράφων του launching, μεταξύ των οποίων και το rehabilitation plan.

Τα βήματα για τη συμφωνία

Για να μπει η διαδικασία σε τροχιά υλοποίησης, θα πρέπει να παρουσιαστεί το πλαίσιο της Συμφωνίας Εξυγίανσης στο σύνολο των ομολογιούχων, να ακολουθήσει το επίσημο launch της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας και στη συνέχεια η σύγκληση των γενικών συνελεύσεων από την πλειοψηφία των ομολογιούχων πιστωτών.

Υπενθυμίζεται πως το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66% (2/3) των παρισταμένων στη συνέλευση των ομολογιούχων (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων), ενώ σε περίπτωση επαναληπτικής συνέλευσης η απαιτούμενη απαρτία θα είναι τουλάχιστον 33% (1/3) επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων. Αντίστοιχα, σχετικά με τα "Ομόλογα 2021" (λήξεως 2021), το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66% των παρισταμένων σε οποιαδήποτε συνέλευση (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων).

Παράλληλες διεργασίες

Πρόκειται για μια διαδικασία που ουδείς μπορεί με ασφάλεια να εκτιμήσει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί. Περαιτέρω, εξηγούν αρμόδιες πηγές, τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβληθούν, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν σε εξέλιξη παράλληλες διεργασίες με στόχο την εξεύρεση λύσης για την οικονομική αναδιάρθρωση της εταιρείας. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες πρωτοβουλίες από την πλευρά των Αρχών, με δεδομένο ότι παραμένουν δεσμευμένες η ακίνητη καθώς και η κινητή περιουσία των βασικών μετόχων.

Την ίδια στιγμή, ένα από τα θέματα που συνεχίζει να απασχολεί την εταιρεία είναι και το ζήτημα των αμοιβών των διαφόρων συμβούλων, της PwC περιλαμβανόμενης, που έχει αναλάβει το έργο του διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν προκύπτει με σαφήνεια η εργασία που θα εκτελεστεί από την PwC, ενώ δεν ορίζεται τι σημαίνει έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος επί των οικονομικών καταστάσεων. Και αυτό, όταν υφίσταται ένα πιστοποιητικό ελέγχου Οικονομικών Καταστάσεων για τη χρήση 2017 από την ίδια εταιρεία με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2019, σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα της εντολής για τον Διαχειριστικό Έλεγχο, στο οποίο η PwC έχει εκφέρει αρνητική γνώμη για τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου και μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι δεν δόθηκαν στοιχεία για τη βασική θυγατρική του ομίλου στην Ασία.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text