Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | «Αντίστροφη μέτρηση» για τη νέα έκθεση βιωσιμότητας του χρέους

«Αντίστροφη μέτρηση» για τη νέα έκθεση βιωσιμότητας του χρέους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Αντίστροφη μέτρηση» για τη νέα έκθεση βιωσιμότητας του χρέους

Του Θάνου Τσίρου

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών επί των βασικών παραδοχών

Σε χρονιά «σταθμό» για την ελληνική οικονομία εξελίσσεται το 2020, καθώς το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν μπει τα «θεμέλια» πάνω στα οποία θα οικοδομηθεί η οικονομική πολιτική για την περίοδο ακόμη και μετά το 2023.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα συνταχθεί -και θα συμφωνηθεί- η νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία ουσιαστικά θα επανακαθορίσει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων για την περίοδο μέχρι το 2022. Τα συμπεράσματα θα είναι αυτή τη φορά προϊόν συνεργασίας των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να συμπεριληφθούν όλα τα καινούργια δεδομένα: η μείωση των επιτοκίων, οι επικαιροποιημένοι στόχοι για τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και οι εκτιμήσεις για τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

Ουσιαστικά, το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης θα οριοθετήσει τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για την άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο του 2021 όσο και του 2022. Ταυτόχρονα, όμως, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για το τι θα ισχύσει μετά τη λήξη της μεταμνημονιακής περιόδου (σ.σ.: ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022). Όπως αποκαλύπτει και στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στη «Ν» ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, από το 2023 και μετά οι στόχοι δεν θα καθορίζονται με αποκλειστικό κριτήριο την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Πηγή: www.naftemporiki.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text