Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σφοδρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα, Δευτ, 27/1/2020, στην αγορά λόγω των γεγονότων στην Κίνα

Σφοδρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα, Δευτ, 27/1/2020, στην αγορά λόγω των γεγονότων στην Κίνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Περίεργη είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί στις 10.35 πμ λόγω των συμβάντων στην Κίνα με χάσμα -0,90% (στις 940 μονάδες), να βυθίζεται γρήγορα στο -1,90% (στις 930 μονάδες) αλλά τώρα, 4.10 μμ, να έχει ανακάμψει στο -1,20% (στις 937 μονάδες). Ο τζίρος είναι μέτριος προς μικρός (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη η πτώση είναι ακόμα μεγαλύτερη (DAX και CAC -2,40%, FTSE100 -2,20%, Midtel -1,80%).

Αιτία είναι η ταχύτητα εξάπλωσης της μολυσματικής αναπνευστικής λοίμωξης του κοροναϊού στην Κίνα προκαλώντας παύση εργασιών σε πολλές κινεζικές επαρχίες με επακόλουθο τη πτώση της παραγωγής και κατανάλωσης.

Διαγραμματικά ο ΓΔ δεν έχει προς το παρόν πρόβλημα. Θα δικαιολογηθούν ανησυχίες εάν αυτός χάσει το μισό της Γεναριάτικης ανόδου ΡΤ (+4%) και θα έχουμε πρόβλημα αν χάσει το Χαμηλό 20ημέρου των 912 μονάδων.

Προς το παρόν αναμένουμε να περάσει η κρίση όπως έγινε και πριν λίγες εβδομάδες με τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτώση σημειώνουν τα 9/10 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε με τρεις μετοχές υψηλού συντελεστή βήτα (μεταβλητότητας), τις ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ και ΠΕΙΡ, να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% ενώ μια μετοχή, η ΜΛΣ, (ίσως διότι είναι ανταγωνίστρια κινεζικών εταιριών) να σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,50% αλλά με μέτριο όγκο 60 χιλ τεμαχίων.

Όπως δείχνει και ο μέτριος συνολικός τζίρος, σήμερα δεν εκδηλώνονται ιδιαίτερες διανομές παρά μόνον περιορισμένες σε, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ και ΒΙΟ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα η πρωταθλήτρια ΚΟΥΕΣ. Η ΜΟΗ από τις λίγες μετοχές με θετικό πρόσημο προσπαθεί να αποφύγει την καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης των 20 ευρώ και ο ΟΛΠ παραδόξως κινείται σε θετικό έδαφος προσεγγίζοντας τον αγοραστικό στροφέα των 23,40 ευρώ (τρέχουσα τιμή 22,85).

Γενικά, σήμερα δεν υπάρχει διαγραμματικός λόγος για να χάσουμε την ψυχραιμία μας.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text