Αρχική | Χρηματιστήριο | Μικρομέτοχος-Επιλογές | (Nο.17- α’μέρος) 28/1- X.A 2020: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

(Nο.17- α’μέρος) 28/1- X.A 2020: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
(Nο.17- α’μέρος) 28/1- X.A 2020: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

Το ταμπλό  ούτως ή άλλως χρωστάει ένα… ξεφούσκωμα στα διαφημισμένα ακριβά έως πανάκριβα χαρτιά του και σήμερα παρατηρήσαμε μία μερική επαλήθευση του φαινομένου. Σε αρκετά ζόμπι έχουν πέσει με τα μούτρα οι ζομπιστές και όσο κερδίζουν, είμαστε μαζί τους καθότι μη ζηλόφθονες (γιατί άλλωστε να είναι κανείς;), ενώ ορισμένα μικρά έχουν αποκτήσει όραμα και οραματιστές.

ΟΙ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ των ιδιωτών επενδυτών χθες το πρωί μείωσαν θέσεις, δημιουργώντας ρευστότητα. Αρκετές μετοχές προσφερόντουσαν άλλωστε για κάτι τέτοιο.

Ο αγώνας στο ταμπλό είναι μαραθώνιος, ο κάθε συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει και το πως να κατανέμει τις αντοχές του. Το διεθνές περιβάλλον ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί η Κίνα είναι μία τεράστια αγορά. Όμως το ποτάμι στο Χ.Α δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω, πλην ενός εξαιρετικού απροόπτου…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜIKH ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ οι μετοχές των SPACE, FRIGO, PROFILE.

ΑΛΛΑΞΑN τροπάριο σε ΓΕΒΚΑ και ΚΟΡΔΕ (καιρός τους ήταν)…

ΚΕΡΔΙΣΑΝ πολλά μετά την ΜΑΣΟΠ και όσοι μικροεπενδυτές καταδέχτηκαν να ασχοληθούν με την Doppler

ΕΝΩ ΤΟ GAP που άνοιξε στις κ/φσεις μεταξύ ΑΒΑΚΑ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ επαναφέρει την προσοχή στην μτχ της 2ης. Πολύ καλά τα πήγε το Δικαίωμα στον ΑΒΑΚΑ, που τελικά στη τιμή κλεισίματος έδωσε τιμή του παλαιού ΑΒΑΚΑ στα 0,8600 ευρώ. Σε καλή μεριά.

ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΘΟΥΝ: Δεν ήταν λίγες εκείνες των μετοχών που όχι μόνον δεν υποχώρησαν μπροστά στην γενικευμένη πτώση, αλλά τουναντίον έκαναν επίδειξη της δυναμικής τους. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα οι μετοχές των ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΚΟΥΕΣ ενώ ιδιαίτερη ανθεκτικότητα επέδειξαν τίτλοι στυλοβάτες του Χ.Α (ΟΤΕ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΔΟΣ)

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ (Θαν. Σταυρόπουλος): Κουράστηκε και κούρασε, σε υπερθετικό βαθμό, το θέμαΤεχνική Ολυμπιακή (-1,26%) – πώληση Πόρτο Καρράς, τραβήχτηκε ψηλότερα ο πωλητής στην Frigoglass (0%), “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για την Ίλυδα (-2,23%), νέα ιστορικά υψηλά για την Quest (+0,90%), ενώ με ελάχιστες συναλλαγές, επαναπροσεγγίζει τα ιστορικά υψηλά η Mermeren (+6,13%).

Πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Space (+0,73%), αισθητή αύξηση των συναλλαγών στην Κορδέλλου (+6,48%), “εξαρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για την Μινέρβα (+3,48%, αλλά οι αγοραστές σαφώς χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο), ενώ από τις 13/1 έχει να “δει” αρνητικό κλείσιμο η Γενική Εμπορίου (+3,76%).

Επιστροφή αγοραστών σε Lavipharm (+7,69%) και MLS (+3,55%), πέντε οι ανοδικές συνεδριάσεις για τον Δρομέα (+2,74%, αλλά χωρίς πειστικό “bid”), συνεχίζει να παίρνει βοήθειες ο Άβακας (+1,67%), ενώ “ντουμπλάρισαν” τις ανοδικές συνεδριάσεις Reds (+1,58%) και Εβροφάρμα (+0,40%).

Συγκρατημένοι οι περισσότεροι από τους Αναλυτές που παρακολούθησαν το 5ετες πλάνο της Audiovisual (+11,11%), όμως το ταμπλό έδειξε άλλα, με τον τίτλο να συμπληρώνει “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων, ενώ αν δεν “καούν” τα αποτελέσματα β΄ εξαμήνου, έχει πολύ δρόμο ακόμα η Doppler (+3,61%).

EΠIΣHMANΣEIΣ

Η ΕΙΔΗΣΗ: Το CVC Fund VII απέκτησε τις μαρίνες της D-Marin σε Eλλάδα, Kροατία και Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα. Ενισχύει δηλ. ακόμη περισσότερο το επενδυτικό του εκτόπισμα στην Eλλάδα μετά τον ισχυρό βραχίονα που έχει χτίσει στον τομέα της Yγείας («Yγεία», Metropolitan, Iaso General κ.α.) ενώ παράλληλα διεκδικεί και την Eθνική Aσφαλιστική. Tώρα καθίσταται εκ των πραγμάτων «συνεταίρος» της Lamda Development στη μαρίνα Φλοίσβου (ΣΣ: Η ΛΑΜΔΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ)  και του ομίλου Kυριακούλη** στις μαρίνες Zέας, Γουβιών Kέρκυρας και Λευκάδας.

Πρόκειται δε για την πρώτη, -και εντυπωσιακή-, επένδυση του CVC στον συγκεκριμένο κλάδο, με στόχο, όπως δήλωσε ο managing director του fund «να δημιουργήσουμε μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών τον παγκόσμιο leader στη διαχείριση μαρίνων». Που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε και μεγάλη «συνέχεια»

**ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Τουτέστιν ΑΠΟΚΤΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ… ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ και οι συνέργειες κάθε άλλο παρά αμελητέες θα είναι για τα δικά του μεγέθη. ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ *(και σκέψεις για περισυλλογή)

Επενδυτικό κενό στην Ελλάδα βλέπουν οι θεσμοί

Tο 2020 κρίνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης, επισημαίνουν πηγές της Κομισιόν. Δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για αλλαγή των όρων του προγράμματος. Ορόσημο ο Ιούνιος για ΑNFAs και SNPs. Γιατί παραμένει το ΔΝΤ.

Επαναλαμβάνω το Κουίζ: Οποιος έχει βρεί η έχει δεί ένα (1) ευρώ επένδυση το τελευταίο εξάμηνο παρά τα μεγάλα και κούφια λόγια,να σηκώσει το χέρι του.

ΥΓ: Μόνο από ΛΑΜΔΑ και ΜΥΤΙΛ περιμένω να δώ φώς,(ότι παίρνουν οι περισσότερες εταιρείες αν όχι όλες, με ομολογιακά και ΑΜΚ πάνε σε αποπληρωμές δανείων) που ακόμα δεν φαίνεται στο βάθος του τούνελ.

Οταν μειώνεις ΕΝΦΙΑ στίς μεγάλες περιουσίες, όταν μειώνεις κατά πολύ φόρους και εισφορές στα υψηλά εισοδήματα και στις μεγάλες ΑΕ,τον φόρο των μερισμάτων στο μισό και από την άλλη σε αδειάζουν μη βάζοντας το χέρι στήν τσέπη για μία έστω επένδυση της προκοπής, χαίρι και προκοπή δεν θα δούμε.

Ετσι, δεν μπορεί να πιάσει και να διατηρήσει νέα ψηλά η αγορά, γιατί απλά θα είναι μούφα! Εδώ θέλουμε ιδιωτικές επενδύσεις με νέες και καλά αμοιβόμενες νέες θέσεις εργασίας(sic!) Οεο; Με επικοινωνιακά κόλπα,παραμύθια, και πατρονάρισμα από τους γνωστούς γλύφτες των ΜΜΕ, δεν πάς μπροστά.

Η ώρα της κρίσεως αλλά και το τέλος της ανοχής είναι πολύ κοντά. Μακάρι να πάμε μπροστά γιά το καλό όλων… Μέχρι στιγμής βλέπω κομφετί μαζί με φύκια και μεταξωτές κορδέλες.(*Traffico • ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΑ του ΕΚΗΒΟΛΟΥ και αδερφού Μιχάλη Γελαντάλι)

Πάρα τις εντυπωσιακές αποδόσεις του 2019, η HSBC εκτιμά πως το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει πολλά περισσότερα να δώσει εφέτος, όπως τονίζει σε νέα της έκθεση. Παράλληλα, παρουσιάζει την λίστα με τις 20 κορυφαίες επιλογές από το περιβάλλον των αναδυόμενων αγορών, στην οποία και συμπεριλαμβάνει τη μετοχή της Alpha Bank (ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ 2,4800 ευρώ), την μοναδική από το περιβάλλον του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

ΣΣ: Αν περιμέναμε από τις ΕΚΘΕΣΕΙΣ για να βλέπαμε προκοπή, ξέρετε που θα ήμασταν όλοι μας προ πολλού.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text